ΠΑΟΚ: Πλεόνασμα 5.94 εκ. ευρώ από αγορές και πωλήσεις παικτών

Γιώργος Καστάνης07 Σεπτεμβρίου 2024

Στις 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι μεταγραφές και δικαιολογημένα, ένα από τα ερωτήματα, που υπάρχουν, είναι εάν θα προχωρήσει ο ΠΑΟΚ σε μία τουλάχιστον ακόμη κίνηση, για την ενίσχυσή του, κυρίως στο κέντρο της άμυνας. Στις εγχώριες διοργανώσεις... Στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ούτως ή άλλως στην Ευρώπη η λίστα έχει ανακοινωθεί. Εκεί ο ΠΑΟΚ έχει δηλώσει (για τις θέσεις όπου επεδίωκε την ενίσχυσή του έως την τελευταία στιγμή), τρεις καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς, συν βεβαίως τον Θυμιάνη που μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή την θέση. Αυτοί οι τέσσερις, επί της ουσίας κεντρικοί αμυντικοί, προορίζονται για τα οκτώ παιχνίδια στο Europa League.

Πάμε τώρα να δούμε, ποιο είναι το ισοζύγιο των μεταγραφών, αυτού του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ. Σε οικονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με όσα είχαμε αναφέρει αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Metrosport.gr και αναγράφονται και στο transfermarkt.gr ισχύουν τα εξής:

Ο ΠΑΟΚ εισέπραξε το ποσό των 12,95 εκατομμυρίων ευρώ από τις πωλήσεις του Κουλιεράκη στην Βόλφσμπουργκ (11,75 εκατ. Ευρώ) και του Εκόνγκ στην Αλ Καλούντ (1,2 εκατ. Ευρώ). Σύνολο: 12,95 εκατ. Ευρώ. Έδωσε ως δανεικούς, τον Λύρατζη στην Ναϊμέγκεν, τον Ράφα Σοάρες στην Φαμαλικάο, τον Ταλιχμανίδη στον Μακεδονικό, τον Στέφανο Τζίμα στην Νυρεμβέργη, τον Τσιγγάρα στον Ατρόμητο, τον Ρικάρντο στην Τσάβες.

Ακόμη αποχώρησε ο Νάσμπεργκ που συνεχίζει την καριέρα του στη Βίμποργκ.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ ξόδεψε το ποσό των τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ρώσου επιθετικού Τσάλοφ. Επίσης έδωσε το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Τισουντάλι από την Γάνδη. Ακόμη δόθηκαν 410.000 ευρώ, ως τροφεία, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Σορετίρε, που ήρθε ως ελεύθερος.

Ακόμη ο Δικέφαλος έδωσε το ποσό των 600.000 ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του 20χρονου Τζόναθαν Γκόμες από την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, επιπροσθέτως δόθηκαν 400.000 ευρώ στην Ντιναμό Κιέβου για τον Κεντζιόρα (το συμβόλαιό του με την Ουκρανική ομάδα θα ολοκληρώνονταν τον Δεκέμβριο) και 400.000 ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης για τον Αντώνη Τσιφτσή.

Ήρθαν ως ελεύθεροι, οι Μαντί Καμαρά, Ομάρ Κόλεϊ, Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Στο σύνολο ο ΠΑΟΚ έδωσε το ποσό των 7.010.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα των παικτών που προαναφέραμε.

Επομένως στο ισοζύγιο, αποκτήσεως παικτών και πωλήσεων, ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλεόνασμα αυτή την στιγμή, της τάξεως των 5.940.000 ευρώ. Αυτό το “κομμάτι” αφορά αποκλειστικά τα χρήματα που δόθηκαν και εισπράχθηκαν, για τα δικαιώματα των παικτών. Δεν συμπεριλαμβάνονται στα χρήματα που αναφέραμε, οι ετήσιες απολαβές κάθε παίκτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.