ΠΑΟΚ: Παίξτε σαν πρωταθλητές

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας


Το πιο δύσκολο, απαιτητικό και βαθμολογικά αποδοτικό παιχνίδι εμφανίσθηκε στον ποδοσφαιρικό ορίζοντα του ΠΑΟΚ. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των δυο συναντήσεων της Εθνικής μας προσέφερε ένα διάλειμμα από την οπαδική αέναη σκέψη των φιλάθλων του Δικεφάλου του Βορρά. 

Βέβαια αυτό το διάλειμμα χαρακτηρίστηκε από τον αδόκητο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ με τους παίκτες της Εθνικής να τον αποχαιρετούν διαλύοντας τους Άγγλους… ελπίζοντας να τους παρακολουθεί από ψηλά. Σίγουρα για αρκετούς παίκτες και κυρίως αυτούς του Παναθηναϊκού η επιστροφή στο πρωτάθλημα είναι συναισθηματικά περίπλοκη. 

Είμαστε όμως σχεδόν αναγκασμένοι να αφήνουμε το παρελθόν και στο παρόν να προσπαθούμε να καθορίσουμε το μέλλον. 

Αυτή είναι και η κύρια δυνατότητα που παρέχει ο ανθρώπινος νους στις δύσκολες καταστάσεις. Το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι μια συνάντηση που θα κρίνει κάτι σημαντικό, ωστόσο αποτελεί για τις δυο ομάδες αλλά κυρίως για τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να μπορέσει είτε να ξεφύγει είτε να διατηρήσει τη διαφορά μ’ έναν από τους δύο σημαντικούς, επί του παρόντος, αντιπάλους. 

Αυτές οι μέρες πιστεύουμε ότι σηματοδοτούν μια κακή παρένθεση για τους προπονητές των συλλόγων του πρωταθλήματος και δη αυτών που οι παίκτες τους σκορπίζονται στην υφήλιο λόγω των υποχρεώσεων τους με τις Εθνικές τους ομάδες.

 Ο Ράσβαν Λουτσέσκου έδινε ρεπό, ανέμενε τα νέα των τραυματισμένων (Τόμας) ή υπερφορτωμένων ποδοσφαιριστών (Ζίφκοβιτς) και αποζητούσε να τελειώσει ο χρόνος μακριά από τις προπονήσεις. Στον κόσμο αλλά και στους προπονητές επικρατεί η άποψη ότι μια διακοπή του πρωταθλήματος δύναται να επιφέρει ακόμη και σοβαρές αλλαγές στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού της ομάδας. 

Όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι μετά από διακοπές μπορεί το άσπρο να γίνει μαύρο και το αντίστροφο στην αποδοτικότητα του συλλόγου. Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι το ματς ΑΕΚ -ΠΑΟΚ θα το κρίνουν δύο πράγματα: 

Πώς θα επιλέξει να παρουσιάσει την ομάδα του ο κάθε προπονητής (επιθετικά – συμμετοχή παικτών εκτός συνηθισμένης ενδεκάδας κτλ.) και το πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες. Κατά ομολογία αρκετών προπονητών έχει σχεδόν τεκμηριωθεί η άποψη ότι μετά από μια διακοπή μπορεί να προετοιμάζουν στο έπακρο την ομάδα τους και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και εντέλει εντός αγωνιστικού χώρου να μη γίνεται τίποτε.

 Να μην μπορούν οι παίκτες να εφαρμόσουν ούτε το ελάχιστο από τις οδηγίες του κόουτς. Υπάρχει βέβαια και το περίεργο αγωνιστικό μονοπάτι όπου οι παίκτες μη ακολουθώντας τις οδηγίες, κατακτούν τη νίκη με απρόσμενο αγωνιστικό τρόπο.

 Άποψή μας είναι ότι ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να συγκεντρώσει από όλες τις μεριές κάθε ικμάδα αγωνιστικής προσήλωσης που τουλάχιστον θα του δώσει την ικανότητα να παρουσιαστεί ως πρωτοπόρος ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. 

Διότι το ποδόσφαιρο είναι από περίεργο έως ύπουλο. Μπορεί να κάνεις πολλές καλές φάσεις και να φύγεις ηττημένος όπως συνέβη με τον Άρη ή να παίξεις 5 λεπτά μπάλα και να κερδίσεις ένα ματς που μάλλον δεν το άξιζες (Λεβαδειακό 0-2). Επειδή η προαναφερθείσα ήταν η τελευταία αλλά και η χειρότερη εμφάνιση για την ομάδα του ΠΑΟΚ ελπίζουμε ότι η διακοπή θα τον αλλάξει προς το καλύτερο. Βέβαια δεν θα έχουμε 10 αλλαγές. 

Ο Λουτσέσκου θα βάλει αυτούς που θεωρεί βασικούς 11 από την αρχή. Η προτροπή μας είναι και ποδοσφαιρικό μαράζι του κόσμου του ΠΑΟΚ, έχει να κάνει με το ότι αν χρειαστούν αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν άμεσα και όχι 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.