ΠΑΟΚ: Παιχνίδι-παιχνίδι, αλλά στα ντέρμπι είναι αλλιώς…

Κώστας Πετρωτός27 Ιανουαρίου 2024

Ακουσα με ενδιαφέρον τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιοάν Σάστρε, μέσω podcast, στη «Marca» και διαπίστωσα ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει να περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες του. 

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν, κοιτάζω αυτό που συμβαίνει μπροστά και για μένα το πιο σημαντικό τώρα είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Ισπανός, σαν άλλος Ραζβάν. Επίσης, πρόσθεσε ότι ουσιαστικά η μάχη του τίτλου θα κριθεί στα πλέι οφ που είναι ένα νέο Πρωτάθλημα. 

Είναι σωστή η ανάλυση που κάνει ο 26χρονος μπακ, όμως, θα πρέπει, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, να δούνε το όλο θέμα και συνδυαστικά. Με απλά λόγια, ναι, ισχύει η λογική «πάμε παιχνίδι με παιχνίδι», αλλά στα ντέρμπι είναι αλλιώς. Και ειδικά αυτά με τους συνδιεκδικητές του τίτλου, όπως ο Παναθηναϊκός, νίκες ή ήττες είναι εξάποντες. 

Τρεις βαθμούς που κερδίζεις, τρεις που θα μπορούσε να πάρει και δεν το έκανε ο αντίπαλος. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί θέλω να τονίσω πόσο μεγάλη σημασία έχει η ψυχολογική προσέγγιση που θα κάνουν Λουτσέσκου και παίκτες για το αυριανό ματς. Πρόσφατα, στο Κλ. Βικελίδης, όταν όλος ο Αρης προετοιμαζόταν για ένα ματς-τελικό, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε το clasico με μία διάθεση ανάλαφρη, χωρίς να μετρήσει τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης, ειδικά οι παίκτες που δεν είχαν πρότερη εμπειρία σε τοπικά ντέρμπι. 

Το θετικό στην περίπτωση του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός είναι ότι με εξαίρεση τον Μάρκος Αντόνιο, όλοι οι παίκτες που είχαν ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι έχουν πάρει γεύση από ματς με Παναθηναϊκό, από τον πρώτο γύρο στην Λεωφόρο. Σε παιχνίδι με κόσμο στις κερκίδες βέβαια, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ και ο Σαμάτα που θα λείπει αύριο είχαν μπει ως αλλαγές σε ένα ματς μεγάλης έντασης. Και άρα θα είναι περισσότερο υποψιασμένοι σε σχέση με το Αρης-ΠΑΟΚ, καθώς τους «κιτρινόμαυρους» τους είχαν παίξει εντός έδρας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.