ΠΑΟΚ: Οικονομικό όφελος και αποστολή προπονητών στη Νιγηρία!

Κώστας Πετρωτός07 Μαΐου 2023

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συμφωνία που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την Hearts FC, μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Νιγηρίας. Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος θα αποκομίσει και οικονομικό όφελος. Ο ΠΑΟΚ δεν θα δώσει χωρίς αντίτιμο την τεχνογνωσία του για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό δείχνει πόσο καλό όνομα έχει χτίσει διεθνώς. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ακαδημίας, Adam Mokhtar Mohammed (ενεργό μέλος, μεταξύ άλλων, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας), όταν ήρθε στην Ελλάδα είδε από κοντά πώς δουλεύει ο ΠΑΟΚ και γι’ αυτό ζήτησε να μεταφερθεί αυτή η γνώση και στο δικό του κλαμπ.

Και αυτό θα γίνει μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας. Οι ασπρόμαυροι θα στείλουν προπονητές τους στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας για να διδάξουν την μεθοδολογία τους στους ομολόγους τους της Hearts FC. Όμως δεν θα είναι κάτι που θα συμβεί μία φορά και θα τελειώσει εκεί. Μέσω πλατφορμών όπως το Soccerlab και των τεχνολογικών δυνατοτήτων που δίνουν (VEO Cameras), οι προπονητές των Ακαδημιών του Δικεφάλου θα παρακολουθούν διαρκώς την δουλειά που θα γίνεται στην ακαδημία της Hearts FC και θα μπορούν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και να υποδεικνύουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, προκειμένου να ανεβαίνει διαρκώς η ποιότητα της Ακαδημίας και της υποστήριξης που θα δίνεται στα ταλέντα που ανήκουν σε αυτή.

Προφανώς ο ΠΑΟΚ κερδίζει και από το γεγονός ότι μπορεί να έχει εικόνα για ταλέντα της εν λόγω Ακαδημίας και να κινηθεί για την απόκτηση κάποιων εξ αυτών αν χρειαστεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.