ΠΑΟΚ: Γιατί είναι «δύσκολο το deal Κάλιαρι-ΠΑΟΚ για τον Βιετέσκα

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Μια διάταξη που προσφέρει φοροαπαλλαγές για μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών είναι η βασική αιτία που οι Ιταλοί θεωρούν δύσκολο το deal μεταξύ της Κάλιαρι και του ΠΑΟΚ για τον κεντρικό αμυντικό, Ματέους Βιετέσκα.

Το όνομα του Πολωνού στόπερ των Σαρδηνών, είχε απασχολήσει πριν από 5 χρόνια τον Δικέφαλο του Βορρά, όταν ακόμη αγωνίζονταν στη Λέγκια Βαρσοβίας.

Ένα από τα ονόματα που συνδέθηκαν μεταγραφικά με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες, όσον αφορά στο κέντρο της άμυνάς του, είναι αυτό του Πολωνού αμυντικού της Κάλιαρι, Ματέους Βιετέσκα.

Οι Ιταλοί αγόρασαν πέρσι τα δικαιώματά του έναντι 5 εκ. ευρώ από τη γαλλική Κλερμόν και έχει ενεργό συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2027.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα centotrentuno όμως το deal ΠΑΟΚ-Καλίαρι για τον Βιετέσκα είναι δύσκολο ως απίθανο να προκύψει:

«Αφού έκαναν σκέψεις αρχικά για τον Παντελή Χατζηδιάκο και αφού στη συνέχεια η Κάλιαρι στράφηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, ο ΠΑΟΚ έστρεψε το βλέμμα του σε έναν άλλο ροσομπλού.

Ο ΠΑΟΚ έχει ενδιαφερθεί για τον πρώην παίκτη της Κλερμόν, κάνοντας σχετική έρευνα στην Κάλιαρι. Η υπόθεση ωστόσο παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες.

Ο Βιετέσκα έφτασε στην Κάλιαρι πριν από 12 μήνες, ξοδεύοντας 5.000.000 ευρώ για την απόκτησή του, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο με απολαβές 600.000 ευρώ καθαρά ανά σεζόν. Γιατί όμως είναι απίθανο να μετακομίσει στο εξωτερικό;

Στην πραγματικότητα, αυτό που εμποδίζει ενδεχόμενη αποχώρηση από τη Serie A είναι ένα διάταγμα από το οποίο επωφελήθηκαν την περασμένη σεζόν ο Πολωνός σέντερ μπακ και η Κάλιαρι. Το λεγόμενο αναπτυξιακό διάταγμα, το οποίο προσφέρει φοροαπαλλαγές για μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών. Για να επωφεληθούν από αυτό Κάλιαρι και Βιετέσκα, είναι υποχρεωμένοι να μείνει ο παίκτης στην Ιταλία για δύο χρόνια. Μια μεταγραφή στο εξωτερικό πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα οδηγούσε σε απώλεια της φοροαπαλλαγής για την ομάδα της Σαρδηνίας.

Οι περιορισμοί αυτοί καθιστούν περίπλοκη μια πιθανή μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ, με τον ίδιο τον παίκτη να απορρίπτει πρόσφατα πρόταση της Παλέρμο για δανεισμό με οψιόν αγοράς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.