ΠΑΟΚ: Ο Θυμιάνης έγινε ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής

Κωστής Παναγιώτου03 Ιουνίου 2024

Ο Κώστας Θυμιάνης βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ του ΠΑΟΚ, με τον "δικέφαλο" να δείχνει τη διάθεση να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό του, με νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν περιθώρια εξέλιξης.

Ο 23χρονος αμυντικός του Πανσερραϊκού είναι από τις περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που έχουν ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια που έχουν θέσει οι άνθρωποι της ομάδας για γηγενείς ποδοσφαιριστές, ενόψει της νέας σεζόν.

Όταν αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης...και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ

Ο Κώστας Θυμιάνης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ξάνθης, ξεκινώντας από την Κ17, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα. Στους Ακρίτες κατέγραψε συνολικά 57 συμμετοχές, παίζοντας πολλές φορές και ως αμυντικό χαφ.

Μάλιστα, τη σεζόν 2020/21 πραγματοποίησε την πρώτη γεμάτη χρονιά του, ενώ κατάφερε να αναδειχθεί ο καλύτερος νέος παίκτης της Super League 2, αγωνιζόμενος σε 21 παιχνίδια (1.246'), ενώ είχε πετύχει και το πρώτο επαγγελματικό του γκολ.

Την επόμενη σεζόν καταγράφει 25 συμμετοχές (1.320') στο πρωτάθλημα της SL2, αλλά στο τέλος της σεζόν έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη, μετά από προσφυγή που κατέθεσε. Το καλοκαίρι του 2022 η ΑΕΚ φαινόταν έτοιμη να αποκτήσει τον Θυμιάνη, ως μία επένδυση για το μέλλον. 

Εν τέλει η μεταγραφή του στην Ένωση δεν προχώρησε ποτέ, βρίσκοντας την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη στον Πανσερραϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League τη σεζόν 2022/23, μετρώντας 24 συμμετοχές (1.777').

«Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις με την ΑΕΚ, αλλά αυτό είναι στο παρελθόν. Τώρα είμαι παίκτης του Πανσερραϊκού», είχε αποκαλύψει ο Έλληνας αμυντικός στην κάμερα της Nova.

Πολυεργαλείο στην άμυνα 

Ο Πανσερραϊκός τη σεζόν 2023/24 ήταν η ευχάριστη έκπληξη της Stoiximan Super League, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βγάζει στην επιφάνεια πολλούς Έλληνες παίκτες που έψαχναν την ευκαιρία να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Ο Κώστας Θυμιάνης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στην πορεία των "λιονταριών", αλλά ένας τραυματισμός προς το τέλος της σεζόν τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, καταγράφοντας 18 συμμετοχές (1.136') και 4 τέρματα στο πρωτάθλημα. 

Ο 23χρονος στην καριέρα του έχει αγωνιστεί κυρίως ως αμυντικός μέσος, αλλά έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός και ως δεξί μπακ. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός και ανταποκρίθηκε πλήρως στο ρόλο του, αποδεικνύοντας πως μπορεί να ανταποκριθεί σε όποια θέση του ζητηθεί να αγωνιστεί.

Οι αριθμοί του Θυμιάνη στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2023/24:

Ανά αγώνα

Ενέργειες με τη μπάλα

42.0

Πάσες

24.6 (76%)

Πάσες πάνω από τη σέντρα

8.6 (63%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

4.0 (47%)

Τάκλιν

0.9

Αναχαιτήσεις 0.9

Κερδισμένες μονομαχίες

4.7 (55%)

Κερδισμένες εναέριες μονομαχίες

2.0 (54%)

Μάλιστα, την κορυφαία εμφάνισή του την πραγματοποίησε κόντρα στην ΑΕΚ. Στις 21 Δεκεμβρίου, για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Πανσερραϊκός υποδεχόταν την Ένωση, η οποία κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, αλλά ισάριθμες φορές ο Θυμιάνης είχε την απάντηση διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Πέρα από τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ, ο 23χρονος ήταν εξαιρετικός ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21/25 πάσες (84%), 3/7 μακρινές μεταβίβασες, ενώ ήταν κυρίαρχος στις μονομαχίες, έχοντας 6/8 κερδισμένες μονομαχίες.

«Είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή όπως ο Πάμπλο Γκαρσία. Προσωπικά με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ και βοηθά όλη την ομάδα ψυχολογικά», είχε δηλώσει ο Κώστας Θυμιάνης στην κάμερα της Nova, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Κώστας Θυμιάνης κατάφερε μέσα σε μια τετραετία να κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα, και να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.