ΠΑΟΚ: Νίκη πρωτιάς και ψυχικής τόνωσης

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας


Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τις κακές στιγμές του πρώτου κυρίως ημιχρόνου πετυχαίνοντας την τρίτη στη σειρά νίκη στην Τούμπα. Το δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς, με τις αποκτήσεις παικτών να διαδέχονται η μία την άλλη, δημιουργεί στην ομάδα και τον Λουτσέσκου αρκετά δισεπίλυτα προβλήματα κατά την προσπάθειά του ένταξης στην ομάδα.

Όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν είχε την σιγουριά να βάλει νωρίτερα τους καινούργιους ποδοσφαιριστές διότι και δε γνωρίζουν την ομάδα στον σωστό βαθμό αλλά και λόγω του ότι πλην του Ευρωπαϊκού παιχνιδιού με την Σάμροκ Ρόβερς (4-0) ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε από νωρίς να εξασφαλίσει τη νίκη. 

Δυστυχώς λόγω αργοπορίας και ευτυχώς λόγω ενδυνάμωσης της ομάδας, αναμένεται χαφ και στόπερ οι οποίοι υπολογίζονται για θέση ενδεκάδας. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο αντίπαλος είχε καλύτερη κυκλοφορία και οι επικίνδυνες φάσεις ήταν από 2 για κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα σημαντικά στην κυκλοφορία ιδίως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Ωστόσο η δεξιά του πλευρά με Σάστρε και Ντεσπότοφ, που ήταν οι αρνητικοί του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησε και σκόραρε στο δεύτερο. 

Ο Ντεσπότοφ, όπως μας συνηθίζει πραγματοποίησε μια σέντρα «πάρε-βάλε» και ο Σάστρε από δεξιός αμυντικός έγινε φορ και πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Το θετικό εκτός του τέρματος, ήταν ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ απελευθερώθηκαν ψυχικά και πολλαπλασίασαν την αγωνιστικότητά αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.

 Όπως προαναφέραμε στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν μοιρασμένες ενώ στο δεύτερο ο φιλοξενούμενος δεν είχε καμία και ο ΠΑΟΚ 11. Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου στο αγαπημένο του χρονικό σημείο που είναι από το 65΄έως το 70΄έβαλε μέσα τους Ζίφκοβιτς, Τισουντάλι, Οζντόεφ και Τάισον. Από εκείνο το χρονικό σημείο ο Δικέφαλος έμοιαζε μόνος στο γήπεδο, έκανε το 2-0 και πήρε μια δικαιότατη νίκη. 

Στο 85΄μπήκε μέσα και ο νεαρός τέως παίκτης της Μάντσεστερ Γ. Σορετίρε, ο οποίος μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με την τεχνική, τον τρόπο παιχνιδιού και ότι έμοιαζε να είναι καιρό στον Δικέφαλο. Συνοπτικά ο ΠΑΟΚ έχει ένα σημαντικό παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή επί ενός αντιπάλου, του Ατρομήτου, που φέτος με τον Γκαρσία έχει κάνει αρκετές και καλές μεταγραφές και θα αποτελέσει τον πιο δύσκολο αντίπαλο μέχρι τώρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. 

Γνώμη μας είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει το υλικό για να αντιμετωπίσει κόπωση και τραυματισμούς. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και θέληση για να συνεχίσει και να πετυχαίνει τις νίκες ακόμη κι όταν η αγωνιστική του επίδοση δεν είναι η προσδοκώμενη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.