Ο ΠΑΟΚ απέδρασε από τη Λιβαδειά και από τον... κακό εαυτό του

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Απέδρασε από τη Λειβαδιά και από τον… κακό εαυτό του. Στον Δικέφαλο του Βορρά, ως οπαδός, φίλαθλος, παίκτης ακόμη και πρόεδρος συναντάς συνεχώς το άσπρο και το μαύρο. Η διαφοροποίηση, η αντίθεση των συναισθημάτων μοιάζει βγαλμένη από ποδοσφαιρικό μυθιστόρημα. Όλοι μας, τις τελευταίες εβδομάδες, εκδηλώσαμε ποικιλοτρόπως τον φόβο, την αγωνία και εν κατακλείδι την αναπτυσσόμενη απογοήτευσή μας για τις εμφανίσεις και τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Το ίδιο συνέβη και χθες στη Λειβαδιά. 

Ο Λουτσέσκου, θέλοντας και μη, προχώρησε σε πολλές και σημαντικές αλλαγές. Η κούραση, οι τραυματισμοί και οι «εξ’ ανάγκης» απουσίες οδήγησαν στο να παρουσιαστεί στο γήπεδο μια ομάδα που εάν δεν την ήξερες από πριν, δε θα πήγαινε η σκέψη σου ότι βρίσκεται, εν δυνάμει, πρώτη στη βαθμολογία. Για 45 λεπτά ο Δικέφαλος δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία.

Μια κεφαλιά του Τισουντάλι, ένα μπέρδεμα με τον εαυτό του…συνόψιζε όλη την ανησυχία του τερματοφύλακα Γκαραβέλη Βέβαια ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη είχε … 10 στις έντεκα αλλαγές. Αυτό είχε μέγιστη συνέπεια αφού οι παίκτες δεν είχαν την ικανότητα να βρεθούν σχεδόν καθόλου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σορετίρε έδειξε ότι θα μπορέσει να προσφέρει και να θεωρηθεί σημαντική εναλλακτική λύση ενώ ο Γκόμες στα 21 χρόνια και στην πρώτη του εμφάνιση, «μαύρισε» την απόδοσή του με το «χαζό» πέναλτι στο οποίο υπέπεσε. Απέναντί του ο Λεβαδειακός που ακόμη δεν είχε πετύχει νίκη και φαινόταν πολύ πιο έτοιμος, πιο αποφασισμένος για το τρίποντο.

Αν υπήρχε τρόπος να μη γνωρίζεις ποιες ομάδες βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, ποτέ δε θα πήγαινε το μυαλό σου ότι μια από αυτές ήταν ο ΠΑΟΚ, μια ομάδα που διεκδικούσε την πρωτιά στη βαθμολογία…και τελικά την πέτυχε. Ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να πετάξουν στον σκουπιδοτενεκέ της σκέψης τους τα 288 λεπτά που δαπάνησαν για να πετύχουν ένα γκολ. Το ότι ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με αυτά που προαναφέραμε είναι πρώτος με δυο βαθμούς διαφορά από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη και 7 από Παναθηναϊκό, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να πετύχει σύμφωνα με τις έως τώρα εμφανίσεις του.

Το ότι έχει την καλύτερη επίθεση με 13 γκολ μοιάζει με διαπίστωση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ότι χθες ο Μπακαγιόκο έμοιαζε με παίκτη πολύ χαμηλότερης κατηγορίας ελπίζουμε να μην ισχύσει για το μέλλον. Οι δυο εβδομάδες διακοπή έρχονται σε ένα πολύ καλό χρονικό σημείο. Η ξεκούραση στο σώμα και στο μυαλό θα δώσει πίσω στον ΠΑΟΚ τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και στον Λουτσέσκου τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τους παίκτες σύμφωνα με την αξία τους αλλά και την προοπτική απόδοσή τους σε κάθε ματς «ατομικά»!

Συνοψίζοντας όπως και με τον Ατρόμητο (στο 90΄) ο Καμαρά ήρθε από τα αποδυτήρια και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ σε μια σέντρα που μόνο ο Βιερίνια και ίσως ο Ντεσπόντοφ μπορούν να βγάλουν σχεδόν σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Πιστεύουμε ότι η χθεσινή νίκη είναι ένα ποδοσφαιρικό δώρο που μπόρεσε ο Δικέφαλος να κάνει στον εαυτό του και θεωρείται υπερπολύτιμο για τη δύσκολη συνέχεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.