ΠΑΟΚ: Με μαγικό rotation μόνος στην κορυφή

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Ούτε η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει στο Αγρίνιο και έτσι μετά την γκέλα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ με το εμφατικό διπλό στην Τρίπολη είναι μόνος πρώτος στην βαθμολογία με 32 βαθμούς, έναν πόντο πάνω από τους τρεις του πρώην ΠΟΚ (με την νίκη του στις Σέρρες έπιασε και ο Ολυμπιακός τους 31). 

Δεν πάει πολύς καιρός από την περίοδο που ο ΠΑΟΚ είχε μία απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή και πολλοί ήταν εκείνοι που το είχαν δέσει κόμπο ότι η ομάδα του Λουτσέσκου είναι εκτός τίτλου. Βιάστηκαν να ξεγράψουν τον ΠΑΟΚ που αν μη τι άλλο με τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο γνωρίζει πολύ καλά το πώς γίνεται ο πρωταθλητισμός. Την ώρα λοιπόν που πολλοί αμφισβητούσαν, ο ΠΑΟΚ με μεθοδικό rotation και μία υποδειγματική διαχείριση από τον προπονητή του ροκάνιζε και πλέον έχει κλείσει την διαφορά και είναι μόνος πρώτος. 

Σκεφτείτε μόνο ότι θα μπορούσε να είναι και στο +3 αν δεν είχε δεχθεί το γκολ από τον Γερεμέγεφ στην τελευταία φάση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πλέον, Αθήνα και Πειραιάς (εκεί το μήνυμα είχε πάει από την τεσσάρα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη) έχουν θορυβηθεί, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να έρχεται ορμητικά, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αναδεικνύοντας συνεχώς ποδοσφαιριστές. Εχει ενέργεια, φαντασία, και διάρκεια στο παιχνίδι του και όλα αυτά αρχίζουν από το πλάνο που έχει εκπονήσει ο Λουτσέσμκου και το τιμ του, το μαγικό rotation που έχει καταφέρει να κρατά όλο το ρόστερ σε εγρήγορη και να μοιράζεται τις υποχρεώσεις. 

Προσέξτε τι δήλωσε ο Στέφαν Σβαμπ χθες στην «Μ»: «Αλλάζουμε παίκτες κάθε 3-4 ημέρες. Έτσι βγάζουμε φρεσκάδα και ενέργεια σε κάθε ματς. Έχουμε μία απόλυτα ισορροπημένη ομάδα. Και αυτό είναι το μυστικό. Δεν υπάρχουν 2-3 παίκτες που δεν τους ακουμπά κανείς και οι υπόλοιποι δουλεύουν για εκείνους». Και αυτό μπορεί κανείς να το δει με την περίπτωση του Μουργκ. 

Ο Αυστριακός έχει 20 ματς, στο σύνολο των 27 που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ. Πριν κάνει την σούπερ εμφάνιση με τον Ολυμπιακό δεν είχε αγωνιστεί κόντρα σε Αμπερντίν και ΑΕΚ. Με την Ελσίνκι έπαιξε ελάχιστα και στην Τρίπολη ήταν MVP. Ο Κουλιεράκης που είναι ο κορυφαίος της άμυνας έχει παίξει μόλις σε 17 ματς. Δεν έπαιξε με την Ελσίνκι, αγωνίστηκε με τον Αστέρα. 

Και φυσικά ένα κορυφαίο παράδειγμα είναι και αυτό με τον Αντρίγια που δεν τον ζορίζει κανείς να μπει νωρίς, μετά το ματς με την Αϊντραχτ δεν έχει αγωνιστεί, αφού ο Λουτσέσκου δεν θέλει υπερβολικό ζόρισμα που μπορεί να του στερήσει έναν πολύτιμο παίκτη για μεγάλο διάστημα. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κοιτά τους πάντες από ψηλά και ο κόσμος του ονειρεύεται τίτλους…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.