Το «διπλό» στο ντέρμπι έβαλε για τα καλά τον ΠΑΟΚ στο «κόλπο» για το πρωτάθλημα

Γιώργος Καστάνης20 Μαρτίου 2023

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον αντίπαλό του, γιατί εκμεταλλεύτηκε το καλύτερο χρονικό σημείο του αγώνα, στο οποίο έδειξε ορισμένες μόνο από τις δυνατότητές του. Οι διορθωτικές κινήσεις που έκανε ο Λουτσέσκου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των παικτών, έφεραν την μεγάλη ανατροπή και ένα πανάξιο “διπλό” που βάζει για τα καλά τον Δικέφαλο στο “κόλπο” του τίτλου.

Απλά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα κακό πρόσωπο. Ο Άρης προηγήθηκε νωρίς, είχε δύο δοκάρια (κλασικές ευκαιρίες) και δύο άλλες φάσεις όπου σωστά υποδείχθηκαν σε θέσεις οφ σάϊντ οι γηπεδούχοι και τα γκολ που πέτυχαν δεν μέτρησαν. Σε αυτό το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ... ψαχνόταν.

Από την στιγμή όμως που εντόπισε το πρόβλημα ο προπονητής (δεξιά στην άμυνα, στα χαφ και στην επίθεση) ήταν θέμα χρόνου να έρθει η ανατροπή. Ο Σάστρε ορθώς πέρασε αντί του Κεντζιόρα, ο Σβαμπ αντί του Ντάντας και ο Τάϊσον αντί του Νάρεϊ. Η πλήρης αλλαγή δεδομένων υπέρ του ΠΑΟΚ έγινε όταν μπήκε ο Μπράντον Τόμας στην θέση του Ολιβέϊρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, ισοφάρισε με πέναλτι που ήταν ολοκάθαρο (ο Μπράμπετς σήκωσε στον αέρα τον Σβαμπ μέσα στην περιοχή) και ανέτρεψε το σκορ στο 63ο λεπτό, χάρη σε μία μαγική επιθετική προσπάθεια που ξεκίνησε από αριστερά, προωθήθηκε η μπάλα σε πέντε δευτερόλεπτα στην αντίπαλη περιοχή και μετά την ασταθή απόκρουση του Σιαμπάνη, ο Αντρίγια την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Σβαμπ που προσέξτε είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα σχεδόν με την είσοδό του στο παιχνίδι, ήταν ο κομβικός παίκτης. Κέρδισε το πέναλτι, ευστόχησε σε αυτό, συμμετείχε στην προσπάθεια για την πλήρη ανατροπή. Θυμίζω πως ο Αυστριακός μετρά εννέα εύστοχα πέναλτι στις δέκα εκτελέσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε καρδιά, τον Σβαμπ σε σπουδαία ημέρα έστω για ένα ημίχρονο και πολύ μυαλό από όλους. Από τον πάγκο, από τους παίκτες, που διεκδίκησαν, ζήτησαν τα αυτονόητα και πέτυχαν.

Αντέδρασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, Κάργας και Κουλιεράκης για παράδειγμα, στα αντιαθλητικά χτυπήματα των Καμαρά και Γκρέϊ που τιμωρήθηκαν ετεροχρονισμένα.

Αυτό το ντέρμπι, που τον βάζει για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου, το πήρε γιατί όλοι έπαιξαν έξυπνα και με πάθος. Ο Λουτσέσκου τιμωρήθηκε για μία ενέργεια που θα μπορούσε να την είχε αποφύγει, αλλά ο ίδιος ορκιζόταν ότι δεν έστειλε το μπουκάλι στην εξέδρα, αλλά προς τον πάγκο. Τιμωρήθηκε όμως από τον VAR για την κίνησή του.

Αυτό που μετράει είναι πως ένας κακός ΠΑΟΚ σε ένα 45λεπτο, πήρε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή παρακαλώ σε ένα γήπεδο που οι οπαδοί του Άρη έβραζαν σε βάρος των παικτών του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αντιπαλότητα που δεν αλλάζει. Μετρά όμως το “διπλό”.

Έχει 57 πόντους. Θα έπρεπε να έχει 61 με τους κλεμμένους από την Τρίπολη και τα Ιωάννινα. Για να μην ξεχνιόμαστε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.