ΠΑΟΚ: Μαθαίνει σήμερα για πόσο θα χάσει τον Τάισον

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2024

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, αφού αναμένεται σήμερα (16/2) να μάθουν την τιμωρία των Τάισον και Μπακασέτα, μετά τον καυγά και την αποβολή των δυο ποδοσφαιριστών στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Τούμπα.

Αφενός, για τους ασπρόμαυρους, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα χάσει σίγουρα το καίριο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, μένει να διαπιστωθεί αν το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ θα αποφασίσει την περαιτέρω τιμωρία των δυο ποδοσφαιριστών.

Η «διεύρυνση» της ποινής εξαρτάται από το τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα της αναμέτρησης, αλλά και από το γεγονός πως προβλέπεται τιμωρία περισσότερων αγωνιστικών για ποδοσφαιριστές που έχουν βίαιη συμπεριφορά κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού.

«Για τη διατήρηση της τάξης και της πειθαρχίας στους αγωνιστικούς χώρους και την τήρηση των διατάξεων των Κανονισμών, κατά την διεξαγωγή τόσο των επίσημων όσο και των φιλικών αγώνων, επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές (τακτικούς και αναπληρωματικούς) οι ακόλουθες ποινές αποκλεισμού από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου:

Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΚΑΠ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα γνωστοποιηθεί σήμερα και ο ΠΑΟΚ θα μάθει για πόσο δεν θα έχει στην διάθεση του τον Τάισον ενώ αν προκύψει τιμωρία για παραπάνω από μια αγωνιστική. Βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.