ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Πάτησαν» Θεσσαλονίκη Κρόιζερ και Χέντερσον

Metrosport Team07 Αυγούστου 2024

Ο Σέντρικ Χέντερσον Τζούνιορ μαζί με τον Τζάκσον Ρόκι Κρόιζερ κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη εκεί που τους υποδέχτηκε ο team manager της ομάδας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιχάλης Γιαννακίδης. 

Ο Χέντερσον γεννήθηκε στο Μέμφις στις 3 Μαρτίου το 2000 και έχει ύψος 1.97. Αγωνίζεται ως small forward και έχει εμπειρίες από NCAA όπου αγωνίστηκε για 3 σεζόν στους campbell fighting camels και 1 στην arizona wildcards. Την περασμένη χρονιά πέρασε για πρώτη φορά τον ατλαντικό για λογαριασμό της  Κονστάντα απο την Ρουμανία. Η ομάδα του, κατέκτησε την 5 θέση στο πρωτάθλημα με τον ίδιο να «γράφει» 13.5 πόντους ανά παιχνίδι. 

Ο ίδιος δήλωσε: 

 «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πρόκληση για μένα το να είμαι σε μία ομάδα με ευρωπαϊκή προοπτική και στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Γνώρισα ήδη τον Rocky και περιμένω να γνωρίσω και τους υπόλοιπους τις επόμενες ημέρες. Αυτό όμως που πραγματικά περιμένω είναι να έρθει η στιγμή να παίξω σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Το έζησα στην Αριζόνα και θέλω να το ζήσω και εδώ. Ας ξεκινήσουμε όμως με την προετοιμασία, αυτά που πρέπει να γίνουν εκεί, να γνωριστούμε και μέσα από σκληρή δουλειά και την βοήθεια των προπονητών μας να βρούμε την σωστή χημεία».

O Κρόιζερ γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1999 στο White Bear Lake της Minnesota. Έχει ύψος 2.08 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουρντ και σέντερ. Έπαιξε μπάσκετ στο North Dakota State και μετά από πέντε ιδιαίτερα παραγωγικές σεζόν, αποφοίτησε το 2022, με 15,6 πόντους (39,1% στα τρίποντα, 78,3% στις βολές), 7,8 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ ανά αγώνα.
Έχει ήδη δύο χρόνια επαγγελματικής καριέρας και ο ΠΑΟΚ θα είναι ο τρίτος σταθμός του στην Ευρώπη. Ως ρούκι τη σεζόν 2022-23, αγωνίστηκε με τους Nurnberg Falcons στην PRO-A της Γερμανίας και σε 32 αγώνες, είχε 13,4 πόντους (33,3% στα τρίποντα, 74,6% στις βολές), 5,4 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ανά αγώνα.
Στη διάρκεια της περσινής σεζόν έπαιξε στο Βέλγιο και με την Antwerp, σε 39 συνολικά αγώνες είχε 8,1 πόντους. 

Ο ίδιος δήλωσε: 

Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε για μένα από τη Μινεάπολη. Στο τέλος του ταξιδιού γνωριστήκαμε και με τον Cedric και τώρα ανυπομονώ να γνωρίσω και τα υπόλοιπα παιδιά. Πιστεύω ότι θα είμαστε μία ομάδα που θέλει να πετύχει, μία ομάδα πεινασμένη, που θα μάχεται συνέχεια μέσα στο γήπεδο για να κάνει κάτι καλό και έτσι θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας».




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.