ΠΑΟΚ: Η τελευταία φορά που είχε γκολτζή-Από τον Πρίγιοβιτς στον Τσάλοφ (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν σημείο αναφοράς της ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το νταμπλ του 2019, παρότι αποχώρησε για... άλλες πολιτείες στα μέσα εκείνης της σεζόν. Είχε προλάβει να εξελιχθεί σε κομβικό κομμάτι του «παζλ» που είχε συναρμολογήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Είναι λογικό, ακόμη και σήμερα, κάποιοι φίλοι του ΠΑΟΚ να τον θυμούνται, καθώς από τότε ο Δικέφαλος δεν ξαναβρήκε έναν γκολτζή για την κορυφή της γραμμής κρούσης. Εναν παίκτη που θα «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και θα δίνει βαθμούς με τα τέρματά του. 

Ο Σέρβος φορ είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στην Τούμπα με την τρομερή επίδοση 55 γκολ σε 86 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, που από τότε, φυσικά, δεν έχει καταρριφθεί.

Επόμενος ο Σφιντέρσκι

Αντικαταστάτης του Σέρβου ήταν ο Σφιντέρσκι. Μπορεί ο Πολωνός να μην είχε την εμπειρία του, αλλά στις 3,5 σεζόν του στον Δικέφαλο πέτυχε 35 τέρματα, είχε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, όμως, δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί. Μοιράστηκε τη θέση με τον Ακπομ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Άγγλος επιθετικός αποχώρησε για τη Μίντλεσμπρο, ενώ στη συνέχεια είχε για συμπαίκτες στη γραμμή κρούσης τον Τσόλακ, ο οποίος στην Τούμπα δεν έπεισε, και για έξι μήνες ως δανεικό τον Κρμέντσικ. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Σφιντέρσκι συμφώνησε με τους Σάρλοτ, ενώ ο Ακπομ είχε επιστρέψει ως δανεικός για να καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία Ολιβέιρα. 

Τσόλακ και Άκπομ σημείωσαν μαζί 33 τέρματα

Ο ΠΑΟΚ βασίστηκε στον Τσούμπα Άκπομ, τόσο τη χρονιά του νταμπλ, όσο και την περίοδο 2021/22. Με 29 τέρματα σε 131 παρουσίες βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ και, μάλιστα, και σε κρίσιμους αγώνες, όπως ήταν ο τελικός Κυπέλλου του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ το 2019, που κρίθηκε με δικό του γκολ, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ ο φορ-killer. Ο Τσόλακ στη θητεία του στον Δικέφαλο σημείωσε τέσσερα γκολ σε 39 συμμετοχές και δεν μπήκε ποτέ στο... «κλίμα», παρότι στη Μάλμε, αργότερα, απέδωσε εξαιρετικά, όπως και στη Ρέιντζερς. Στους ασπρόμαυρους ο Άκπομ με τον Τσόλακ μαζί πέτυχαν 22 γκολ λιγότερα από τον Πρίγιοβιτς!

Ο Κρμέντσικ έκανε αισθητή την παρουσία του

Από τους στράικερ που πέρασαν μετά τον Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ, αυτός που γέμιζε περισσότερο την αντίπαλη περιοχή ήταν ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός έμεινε στην Τούμπα μόλις ένα εξάμηνο, ως δανεικός, και πρόλαβε να πετύχει εννιά τέρματα σε 29 συμμετοχές, μεταξύ αυτών και το «χρυσό» γκολ στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που έδωσε το τρόπαιο στον Δικέφαλο. Ενώ φάνηκε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μία ομάδας πρωταθλητισμού, όπως ο ΠΑΟΚ, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για να συνεχίσει στους ασπρόμαυρους. 

Ολιβέιρα, Σαμάτα και Τσάλοφ 

Ο Ολιβέιρα δεν... μπήκε, τελικά, στα παπούτσια του Πρίγιοβιτς, έχοντας περάσει, βέβαια, όσο ήταν στην Τούμπα, δύο σοβαρούς τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύθηκε, αλλά εκτός από κάποια διαστήματα στη διετή του παρουσία, δεν πρόσφερε αυτά που μπορούσε βάσει των δυνατοτήτων του. Ο έμπειρος στράικερ τραυματίστηκε στην αρχή της καριέρας του στον Δικέφαλο, στον αγώνα με την Μποέμιανς, επέστρεψε προς το τέλος της χρονιάς, αλλά λίγο πριν το πρώτο επίσημο ματς της επόμενης, με την Λέφσκι, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά και τέθηκε ξανά νοκ άουτ... 

Ακολούθησε, ο Αλί Σαμάτα, ο οποίος είχε να επιδείξει θητεία σε Γκενκ, Άστον Βίλα, Φενέρμπαχτσε και Γκενκ, αλλά με τον ΠΑΟΚ δεν... κόλλησε. Ο Τανζανός φορ, μέχρι να τεθεί φέτος εκτός πλάνων, είχε σημειώσει μόλις τρία τέρματα σε 47 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έπαιξε αναγκαστικά, καθώς δεν ήταν διαθέσιμοι οι Μπράντον και Τισουντάλι. 

Ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να... ξορκίσει το «φάντασμα» του Πρίγιοβιτς είναι ο Τσάλοφ. Ο Ρώσος επιθετικός, των 89 γκολ σε 263 παρουσίες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο, ακόμη ψάχνεται. Σε επτά εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει και έχει αρκεστεί σε μία ασίστ. 

Αναλυτικά οι επιδόσεις των φορ του ΠΑΟΚ στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή: 

Κάρολ Σφιντέρσκι 35 γκολ σε 134 συμμετοχές 

Τσούμπα Άκπομ 29 γκολ σε 131 συμμετοχές 

Μίκαελ Κρμέντσικ 9 γκολ σε 29 συμμετοχές 

Αντόνιο Τσόλακ 4 γκολ σε 39 συμμετοχές 

Νέλσον Ολιβέιρα 10 γκολ σε 45 συμμετοχές 

Αλί Σαμάτα 3 γκολ σε 47 συμμετοχές 

Φιόντορ Τσάλοφ 0 γκολ σε 7 συμμετοχές

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.