ΠΑΟΚ: Η πιο παραγωγική σεζόν του Οζντόεφ και η μεγάλη βραδιά της επιστροφής στις καλές εμφανίσεις

Δημήτρης Καλαϊτζής09 Απριλίου 2024

Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι ο ΠΑΟΚ θα φύγει με άδεια χέρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια μετά το γκολ του Άμραμπατ όπου η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης. Εκεί, ο μαέστρος Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ντεσπόντοφ, Σαμάτα και Οντζόεφ και άλλαξε όλο το παιχνίδι υπέρ των ''ασπρόμαυρων''. 

Αρχικά, ο ''Δικέφαλος του Βορρά'' μείωσε σε 2-1 με τον Μπάμπα στο 62ο λεπτό, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο μεγάλο ντέρμπι των δύο Δικεφάλων. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση και την βρήκε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90΄. Ήρωας ήταν ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, ο οποίος αν και το τελευταίο διάστημα κινούταν σε χαμηλά νερά και δεχόταν δικαιολογημένη κριτική από τον κόσμο χάρισε έναν τεράστιο βαθμό στον ΠΑΟΚ που δείχνει φέτος το μέταλλο πρωταθλητή που διαθέτει και ότι θα παλέψει με νύχια και με δόντια μέχρι τέλους για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. 

Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα δυο γκολ που δέχθηκε από την Ένωση. Το πρώτο προήλθε από αργές επιστροφές και λανθασμένες θέσεις και το δεύτερο προφανώς και ο Κοτάρσκι θα μπορούσε να το αποτρέψει. Αλλά το τέλος της βραδιάς βρήκε τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο στη βαθμολογία και κυρίως αυτό να έρχεται μέσα από μια ανατροπή σε μια έδρα που ήταν μέχρι προχθες η...μαύρη τρύπα. Και τώρα αφήνει το Πρωτάθλημα στην άκρη για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις δύο αναμετρήσεις με την Κλαμπ Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League. 


Η πιο παραγωγική σεζόν

Έναν πρωταγωνιστή που είχε χάσει τη φόρμα του βρήκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν είναι άλλος από τον Μογκαμέντ Οζντόεφ. Ο έμπειρος μέσος θυμήθηκε πόσο καλός σκόρερ ήταν στην αρχή της περιόδου όπου έβρισκε δίχτυα κατά ριπάς και με το γκολ που πέτυχε στη Νέα Φιλαδέλφεια έφτασε τα επτά σε όλες τις διοργανώσεις με τους ''ασπρόμαυρους'', γράφοντας ιστορία, αφού ποτέ ξανά στην ποδοσφαιρική του καριέρα δεν είχε βρει τόσα γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο.  


ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0 (8η αγωνιστική αγωνιστική της Super League 1)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4 (10η αγωνιστική της Super League 1)

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0 (12η αγωνιστική της Super League 1)

Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6 (15η αγωνιστική της Super League 1)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2 (4η αγωνιστική play offs της Super League 1)

ΠΑΟΚ-Ελσίνκι 4-2 (6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League)

Η αμέσως προηγούμενη πιο παραγωγική του χρονιά ήταν πριν από δέκα χρόνια, όταν αγωνιζόταν στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στην Ρουμπίν Καζάν (6 γκολ, 1 ασίστ), ενώ την περασμένη σεζόν στην Τουρκία με την Φατίχ Καραγκιουμριούκ είχε καταγράψει 5 γκολ και 6 ασίστ σε 34 παιχνίδια.

Ο Οζντόεφ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Άνγκουστ, έφτασε στη δεύτερη ομάδα της Αχμάτ Γκρόζνι πριν μετακομίσει στην Λοκομοτίβ Μόσχας, όπου έμεινε για πέντε χρόνια και μέτρησε 68 συμμετοχές, τρία γκολ και πέντε ασίστ. 

Τον Ιούλιο του 2014 η Ρουμπίν Καζάν τον έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή ένα χρόνο αργότερα. Έμεινε για τέσσερις σεζόν και έπαιξε σε 104 αγώνες, σκόραρε εννιά γκολ και μοίρασε εννιά ασίστ. 

Το 2017 η Ρουμπίν Καζάν τον παραχώρησε δανεικό στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στην Αχμάτ Γκρόζνι έπαιξε για ένα εξάμηνο πριν μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη, όπου σε πέντε χρόνια έπαιξε σε 116 αγώνες, σκόραρε οκτώ γκολ, ενώ μοίρασε 13 ασίστ.

Σε εθνικό επίπεδο ο 32χρονος έχοντας περάσει από τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων της Ρωσίας, έκανε το ντεμπούτο του με την Ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2014, υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο κι έκτοτε έχει καταγράψει 34 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Η αποκάλυψη του Οζντόεφ που συγκλόνισε

Μετά το πέρας της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην OPAP ARENA αποκάλυψε το ψυχολογικό πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ο Ρώσος μέσος αναφέρθηκε στην μεγάλη στήριξη που είχε τόσο από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, όσο και από τον προπονητή του, Ραζβάν Λουτσέσκου. 

«Είμαστε χαρούμενοι για την ισοπαλία που πήραμε στο τέλος, παίξαμε καλά. Δεν είχα σκοράρει τέσσερις μήνες, έπαιζα με μυϊκό τραυματισμό, είχαμε και την Ευρώπη. Είχα ένα μικρό ψυχολογικό πρόβλημα και με βοήθησε ο προπονητής, τον ευχαριστώ, όπως και τον πρόεδρο που με κάλεσε και μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είχα ψυχολογικό πρόβλημα, πλέον είμαι φρέσκος, έχω ξεπεράσει και το πρόβλημα τραυματισμού μου και είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Πιστεύω ότι έχουμε τους καλύτερους οπαδούς, χαίρομαι για την βοήθεια που έχω πάρει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.