ΠΑΟΚ: Η επίδοση που κρατάει, αλλά θέλει βελτίωση για να ανέβει επίπεδο

Κωστής Παναγιώτου27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τη Γαλατασαράι, αλλά στο τέλος λύγισε από την ποιότητα των Τούρκων, ξεκινώντας το ευρωπαϊκό του ταξίδι στην League Phase του Europa League με ήττα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάστηκε διαβασμένη στο Rams Park, κάνοντας αισθητή την παρουσία της, αλλά στην τελική προσπάθεια υστέρησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Κωνσταντινούπολη.

Η ποιότητα και η κλάση των Τούρκων έκαναν τη διαφορά στο φινάλε της αναμέτρησης, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε στην έδρα της Γαλατά ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, βγάζοντας στο γήπεδο τις ορισμένες από τις αρετές του.

Η επίδοση που πρέπει να κρατήσει και να τον προβληματίσει

Ο Ρουμάνος τεχνικός γνώριζε καλά πριν από τη σέντρα ότι έπρεπε η ομάδα του να φτάσει σε υψηλά στάνταρ, προκειμένου να φύγει με έναν ή τρεις βαθμούς από το Rams Park.

Τα 2.42 xG της Γαλατασαράι, έναντι 0.87 xG του ΠΑΟΚ, φανερώνουν και τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν τον αγώνα έχοντας εννέα μεγάλες ευκαιρίες, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο.

Βέβαια, ο "δικέφαλος", όπως αναφέραμε, κατάφερε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο ορισμένες από τις αρετές του, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. 

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε 20 επαφές στην αντίπαλη περιοχή, με τους Τούρκους να έχουν διπλάσιες (41). Ωστόσο, ο αριθμός του ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλός, ειδικά αν αναλογιστούμε το επίπεδο του αντιπάλου και το γεγονός ότι αγωνίστηκε εκτός έδρας.

Βέβαια, η επίδοση που πρέπει να κρατήσει, αλλά και να προβληματίσει, ως ένα βαθμό τον ΠΑΟΚ, είναι οι φορές που έφτασε η μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ο "δικέφαλος" κατάφερε 44 φορές να φτάσει τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο της επίθεσής του, ενώ την ίδια ώρα η Γαλατασαράι κατάφερε 55 φορές να φτάσει τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ υστέρησε στην τελική προσπάθεια, καθώς από τις 44 φορές που η μπάλα έφτασε στο τελευταίο τρίτο, σε επτά περιπτώσεις βρήκε τελική, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Αντίθετα, οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 25 τελικές, εκ των οποίων οι 19 ήταν μέσα από την περιοχή.

Ο τρόπος που λειτούργησε ο ΠΑΟΚ στη επίθεση είναι σίγουρα ενθαρρυντικός, ενόψει των απαιτητικών αγώνων που έρχονται στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια...αν θέλει να ανέβει επίπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.