ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-«Φάκελος» στόπερ: Ποιοι ήρθαν και δεν… ακούμπησαν

Metrosport Team27 Αυγούστου 2024

Πονεμένη ιστορία τείνει να γίνει η απόκτηση ενός αξιόλογου στόπερ στον Δικέφαλο του βορρά. Μετά από το άκρως επιτυχημένο δίδυμο Βαρέλα–Κρέσπο, ο ΠΑΟΚ έχει «προσθέσει» στο ρόστερ του εννιά αμυντικούς με τους επτά από αυτούς να ήρθαν, αλλά δεν... ακούμπησαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Το metrosport.gr κάνει αφιέρωμα σε όλους τους κεντρικούς αμυντικούς, που πέρασαν απαρατήρητοι από το 2017 και έπειτα, αλλά και στους λίγους, που κατάφεραν να πάρουν την φανέλα βασικού στο σπίτι τους...

Πίσω στη Ρωσία


Την αρχή, έκανε ο σκληροτράχηλος, Κάρλος Ζαμπράνο. Ο Περουβιανός ήρθε ως δανεικός από τη Ρούμπιν Καζάν και πρόλαβε σε έξι αναμετρήσεις να δεχτεί τρεις κίτρινες και μία κόκκινη στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άργησε να τον θέσει εκτός ομάδας και να τον στείλει πίσω στη Ρωσία.


Ήρθε για αριστερό μπακ


Το 2018 ήρθαν δυο αμυντικοί, οι οποίοι στο τέλος της σεζόν πήραν το μετάλλιο του πρωταθλητή, αλλά δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Πρώτος ήταν ο Ρουμάνος, Αλίν Τόσκα, που ήρθε δανεικός από την Μπέτις. Ο συμπατριώτης του Λουτσέσκου ήρθε ως αριστερός μπακ, αλλά ο coach τον προτιμούσε ως αριστερό στόπερ. Ο Τόσκα έκανε συνολικά 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ έπαιξε 50 αγώνες.

Το... μεγάλο όνομα της λίστας


Δεύτερος και ίσως το μεγαλύτερο όνομα της λίστας ήταν ο Γεβγέν Χατσερίντι. Ο Ουκρανός αμυντικός υπήρξε διακαής πόθος της διοίκησης για συνεχόμενες χρονιές και τελικά ήρθε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2018. Ξεκίνησε ως βασικός και «ανάγκασε» τον Λουτσέσκου να τοποθετήσει τον Κρέσπο, σε ρόλο αριστερού μπακ, ώστε να χωρέσουν όλοι στην ενδεκάδα. Αγωνίστηκε οκτώ φορές στην αρχή της σεζόν, είχε τρεις κίτρινες κάρτες, αρκετά προβλήματα με την μπάλα στα πόδια και η στιγμή, που «ράγισε» το γυαλί ήταν η αποβολή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσέλσι.

Ο «ακρογωνιαίος» λίθος

Μετά από την απομάκρυνση του Χατσερίντι, ο Λουτσέσκου ζήτησε έναν στόπερ με τα ίδια χαρακτηριστικά και τον βρήκε στον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε αδρά (4 εκατομμύρια) τη Ροστόφ για να τον κάνει δικό της και ο Ισλανδός έγινε γρήγορα ο ηγέτης της άμυνας. Το πρώτο εξάμηνο έψαχνε να βρει τα πατήματα του, αλλά από το καλοκαίρι του 2019 έγινε ο «ακρογωνιαίος» λίθος του ΠΑΟΚ. 

Δεν άργησε να πάρει και το περιβραχιόνιο, καθώς έβγαζε έντονα τις ηγετικές του τάσεις. Μπορεί η επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού να τον έκανε «μαύρο» πρόβατο στα μάτια των οπαδών του Δικέφαλου, αλλά κανείς δεν ξεχνά τα όσα έχει προσφέρει το «παγόβουνο», ειδικά στο πόσο πολύ επηρέασε θετικά τον Κουλιεράκη.

Ο... άτυχος

Μετά από έναν επιτυχημένο στόπερ, επιστροφή... σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Επόμενος στη λίστα είναι ο Ενέα Μιχάι. Ο Αλβανός διεθνής ήρθε το 2019 από τον Παναιτωλικό, αντί 800 χιλιάδων ευρώ. Δεν μπόρεσε να κερδίσει μια θέση βασικού, ενώ ήταν και άτυχος, καθώς μόλις ξεκίνησε να παίζει ήρθε ο Covid-19 και η διακοπή των πρωταθλημάτων. Το μοναδικό, που θα θυμάται κανείς από την καριέρα του στον Δικέφαλο, είναι το γκολ νίκης στον αγώνα Ολυμπιακός–ΠΑΟΚ.

Βαριά... φανέλα

Το 2022 ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με τον Κάργα που έπαιζε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Έλληνας αμυντικός δεν κατάφερε ποτέ να παίξει βασικός, παρά μόνο στο... εφιαλτικό ματς με τη Λέφσκι, ενώ έδειξε να μην καταλαβαίνει και το βάρος της φανέλας, όταν έκανε καθυστερήσεις στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Οι «τίτλοι» τέλους ήρθαν μετά την ανόητη αποβολή του στο ματς με την ΑΕΚ.

Δεν έχει πείσει ακόμη...

Μαζί με τον Κάργα ήρθε ως ελεύθερος από τη Βαλερένγκα ο Ιβάν Νάσμπεργκ. Ο Νορβηγός βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ της ομάδας, αλλά το μοναδικό, που έχει προσφέρει στον Δικέφαλο είναι η αμυντική του επίδοση στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τον Άρη, όπου κρινόταν το Πρωτάθλημα.

Η... βιονική απόδοση

Τον χειμώνα του 2022 ήρθε ως δανεικός στην ομάδα ο Τόμας Κεντζιόρα. Ο Πολωνός ήρθε ως μπακ, αλλά δεν άργησε να γίνει στόπερ και μάλιστα πολύ ικανό. Από κοινού με τον Ίνγκασον είναι οι μοναδικοί που κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα στην ομάδα, με τον Κεντζιόρα να μπαίνει στο «πάνθεον» της ιστορίας του ΠΑΟΚ με τη βιονική περσινή του απόδοση στους πρωταθλητές.

Η... Νιγηρία και ο τραυματισμός

Ο τελευταίος της λίστας είναι ο Τρόοστ- Εκόνγκ. Ο Νιγηριανός ήρθε με τρομερό βιογραφικό, γεμάτο από Serie A΄και Premier league, αλλά δεν κατάφερε να γίνει επ' ουδενί ο αντικαταστάτης του Ίνγκασον. Πάντα, κινούταν σε μέτρια επίπεδα, αποφεύγοντας κάποιο «βαρβάτο» λάθος, αλλά δεν έκανε και κάτι το σπουδαίο. 

Έγινε «persona non grata», όταν αγωνίστηκε τραυματίας στο Copa Africa με την εθνική του, όντας ο αρχηγός της ομάδας και δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Δικέφαλο στο δεύτερο μισό του περσινού Πρωταθλήματος. Η απάντηση του λαού ήταν να τον γιουχάρει στη φιέστα της Τούμπας.

Η ελπίδα

Ελπίδα, όλων στην ομάδα του ΠΑΟΚ είναι, η επόμενη μεταγραφή να μπει στη μικρή λίστα με... Ίνγκασον και Κεντζιόρα και όχι φυσικά στη μεγάλη με τους αποτυχόντες.

ΥΓ. Δεν μπήκαν στη λίστα οι παίκτες των ακαδημιών...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.