ΠΑΟΚ: Επειγόντως ενίσχυση, γιατί η μάχη θα είναι ακόμη πιο σκληρή

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Ιουλίου 2024

H AEK του Μάριου Ηλιόπουλου μπήκε δυναμικά στη μάχη των μεταγραφών. Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να δείξει την ισχύ του και ικανοποιεί κάθε επιθυμία του Αλμέιδα. Δεν αγοράζει ό,τι του καπνίσει, όπως συνηθίζει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Ολοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν και θα αποκτηθούν τελούν υπό την έγκριση του προπονητή. Κι αυτό σημαίνει υγεία. Σημαίνει επίσης, θεωρητικά, ότι η ΑΕΚ θα παίξει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στο επόμενο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, έχοντας τα φόντα και για μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη με τις περσινές μεταγραφές του Ιανουαρίου και κυρίως με τον Μεντιλίμπαρ, έγινε αξιόλογη ομάδα. Φέτος ο πρόεδρος, θέλει-δεν θέλει, είναι σεταρισμένος κι αυτός με τις επιθυμίες του προπονητή, είναι βέβαιο ότι θα του πάρει όσους παίκτες ακριβώς χρειάζεται και κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι και ο Ολυμπιακός θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, με πολλές πιθανότητες να τα πάει καλά και στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί… φτου κι απ’ την αρχή να γίνει τόσο μεγάλος όσο θέλει να φαντασιώνεται ο δικός του πρόεδρος και όσο βιάζονται να τον δουν οι πολλοί αιθεροβάμονες από τους οπαδούς του. Παραδέχομαι τον Αλαφούζο που αρνείται τη μία μετά την άλλη τις προσφορές για τον Ιωαννίδη, απορώ από πού κι ως πού βρίσκει τη δύναμη και την οικονομική άνεση να λέει “όχι” σε 25 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε οικονομικά ισχυρό τον θεωρώ, ούτε μπορώ να δεχτώ ότι σκαμπάζει από ποδόσφαιρο. 

Πάντως, έχει κάνει ήδη τρεις καλές μεταγραφές, είναι σίγουρο ότι θα κάνει κι άλλες και με νέο προπονητή μπορεί να πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί γρίφο, αλλά προφανώς θα είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικός.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν πήρε τον Καμαρά και τον Τσιφτσή. Είναι έτοιμος να παλέψει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς κλασικό ικανό φορ, χωρίς τον αντι-Μεϊτέ, χωρίς έναν ακόμη εξτρέμ που ζήτησε εξ’ αρχής ο Λουτσέσκου και θα ποντάρει, όπως και πέρσι, στη δουλεμένη από την προηγούμενη σεζόν ομάδα. Η οποία είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι αυτή που κατέκτησε το πιο μάγκικο Πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έφτασε στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ. Η ίδια ακριβώς ομάδα χωρίς μόνο τον Μεϊτέ. 

Αλλά το ζήτημα είναι ότι αν αυτή τη στιγμή συγκρίνουμε, σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δύσκολα θα πιστέψουμε ότι με την έναρξη του Πρωταθλήματος θα έχει ενισχυθεί περισσότερο και θα βρίσκεται σε πιο καλή αγωνιστική κατάσταση.

Θέλω να πω ότι αν οι τρεις της Αθήνας γίνουν πιο ποιοτικοί από πέρσι, η καλή περσινή ομάδα του ΠΑΟΚ ίσως δεν είναι αρκετή για να σταθεί επάξια απέναντί τους, πόσο μάλλον να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Εχει και ο ΠΑΟΚ κενά στο ρόστερ του. Θέλει και ο Λουτσέσκου παίκτες που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά το σύνολο. Είναι και για τον ΠΑΟΚ λίαν απαραίτητο να ενισχυθεί για να αντέξει στον ανταγωνισμό, που, πιθανότατα, θα είναι ακόμη πιο σκληρός από τον περσινό.

Είπαμε, η καθυστέρηση κάνει ζημιά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά όσο αργά κι αν είναι. Υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια, αρκεί να γίνουν έξυπνες και εύστοχες επιλογές. Και όσο το δυνατόν συντομότερα, φυσικά, γιατί ακόμη και οι πιο σπουδαίοι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν απόλυτα στη νέα ομάδα τους και να αρχίσουν να προσφέρουν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.