ΠΑΟΚ: Εμφάνιση Πρωταθλητή

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2024

Γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Η πρώτη θέση του ΠΑΟΚ και η δεύτερη της ΑΕΚ προκαθόριζαν , ως ένα σημείο, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το μέγιστο ενδιαφέρον από όλους τους φιλάθλους της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. 

 Ο Δικέφαλος τους Βορρά απέναντι σε πάνω από 30.000 φιλάθλους και μια αντίπαλο η οποία επιθυμούσε διακαώς να τον καθυποτάξει και να τον προσπεράσει, είχε ένα πολύ δύσκολο έργο. Κι όμως… στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ο ΠΑΟΚ φαινόταν να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατείχε περισσότερο χρόνο τη μπάλα. 

Στο πρώτο ημίχρονο, όπου το παιχνίδι κυλούσε με φρενήρη ρυθμό, και κυρίως στο δεύτερο ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε το μεγαλύτερο μέρος του στόχου του. Περιόρισε τον αντίπαλό του, δημιούργησε φάσεις, πέτυχε γκολ και ανέδειξε ένα καινούργιο παίκτη που μοιάζει σίγουρο ότι θα βοηθήσει πολύ τον Δικέφαλο στη συνέχεια των εγχώριων αγώνων. 

Αναφερόμαστε στον Ντέγιαν Λόβρεν. Ένας στόπερ που ήρθε την ύστατη χρονική στιγμή και ήδη από την πρώτη του εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που συν διεκδικεί τον τίτλο, έδειξε και απέδειξε ότι αποτελεί ένα σημαντικό αμυντικό όπλο κυρίως στο ψηλό παιχνίδι.

Η ενδεκάδα που «κατέβασε» ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν πλήρως αναμενόμενη. Η μόνη μικρή έκπληξη ήταν οι απουσίες από την αποστολή του Σορετίρε και κυρίως του Τισουντάλι. 

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι και οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένα. Ο ΠΑΟΚ χάνει το γκολ στο σουτ του του Οζντόεφ αφού τα ακροδάχτυλα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Στρακόσια διαφοροποιούν ελάχιστα μεν αρκετά δε για να βρει το δοκάρι και να καταλήξει σε κόρνερ. Αυτό το κόρνερ ωστόσο έφερε το 0-1! Ο Μπάμπα συνεχίζει να βρίσκει εστία αναδεικνύοντας πέρυσι και φέτος, τις επιθετικές του αρετές που για έναν αμυντικό αποτελούν λαχείο για τον προπονητή και την ομάδα. 

Ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το προβάδισμα και να μεταδώσουν στους γηπεδούχους το άγχος της ήττας. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε μια λάθος γενική αμυντική συμπεριφορά αφού τον γιγαντόσωμο Πιερό δε μπόρεσε στη φάση της ισοφάρισης να τον αντιμετωπίσει ο Κεντζιόρα που έμοιαζε με «μισή μερίδα» στη μεταξύ τους μονομαχία. 

Δεν είχε την προσδοκώμενη βοήθεια και ο επιθετικός των γηπεδούχων νίκησε για πρώτη και μοναδική φορά τον Κοτάρσκι. Συμπερασματικά θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σμικρύνει στο ελάχιστο την σημασία της «έδρας» και μάλιστα σε ορισμένα χρονικά σημεία να δείχνει την ποιότητα , τη θέληση για τη νίκη σα να έπαιζε στην Τούμπα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό δύο στοιχεία να καθορίσουν τον ρυθμό και τις επιλογές των προπονητών. Χρόνος και επίτευξη τέρματος. Όσο περνούσε ο χρόνος και πλησίαζε το ματς στη λήξη, ο ΠΑΟΚ έβαλε στη μπάντα τη θέληση της νίκης επιδιώκοντας να διατηρήσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Οι 5 αλλαγές που δύναται να πραγματοποιήσει η κάθε ομάδα μπορούν να μεταβάλουν σε μέγιστο βαθμό τόσο τον ρυθμό του ματς όσο και να καθορίσουν τον νικητή. 

 Στο εν λόγω παιχνίδι έμοιαζαν περισσότερο αναγκαστικές όσο αφορά τον ΠΑΟΚ με τον Καμαρά να προέρχεται από μια δύσκολη παρουσία λόγω ταξιδιών , με την Εθνική του ομάδα και τον Κωνσταντέλια εξαιτίας της μικρής περιπέτειας της υγείας του. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ στο πιο δύσκολο φετινό του παιχνίδι φάνηκε αντάξιος της προοπτικής επίτευξης όμοιων στόχων μ’ αυτούς που πέτυχε πέρυσι. 

Αυτό που προέχει σε μέγιστο βαθμό φυσικά, είναι η νίκη στο Ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης με την Βικτόρια Πλζεν προκειμένου η ομάδα να επανέρθει στην διεκδίκηση της πρόκρισης…και οι φίλαθλοι πρέπει να βρίσκονται εκεί γιατί οι παίκτες τους χρειάζονται!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.