ΠΑΟΚ: Είναι τελικά ντεφορμέ ο Ντεσπόντοφ;

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ έχει μπει στο «μάτι του κυκλώνα» τον τελευταίο καιρό και δέχεται δριμεία κριτική για τις εμφανίσεις του στο γήπεδο. Ακόμη και φήμες περί αποχώρησης του ποδοσφαιριστή από τον Ιανουάριο «βγήκαν» στο φως της δημοσιότητας.

Είναι αλήθεια, όμως, ότι περνάει κάποια είδους κρίση ο Βούλγαρος ακραίος επιθετικός; Oι αριθμοί μερικές φορές λένε την αλήθεια και εμείς απλά θα σας τους αναφέρουμε παρακάτω, έτσι ο καθένας να μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση που βάλαμε στον τίτλο του θέματος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Οι ολιγόλεπτες εμφανίσεις

Ο Ντεσπόντοφ έχει αγωνιστεί και στα 17 παιχνίδια, που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ συνολικά. Ο Δικέφαλος «πάτησε» χορτάρι σε επίσημες διοργανώσεις για 1.560 λεπτά, με τον Βούλγαρο να παίζει μόλις τα 639 από αυτά! Έχει μέσο όρο συμμετοχής τα 40 λεπτά ανά παιχνίδι.

Πρώτος σε ασίστ!

Η ομάδα του Λουτσέσκου σε 17 αναμετρήσεις, έχει καταγράψει ισάριθμες ασίστ για γκολ. Από μια έχουν οι Βιεϊρίνια, Τισουντάλι, Μπράντον, Οζντόεφ, Κουλιεράκης, αλλά και ο Μπάμπα. Δύο έχουν καταγράψει οι Τάισον, Ζίβκοβιτς και Καμαρά, ενώ πρωτοπόρος με χαοτική διαφορά είναι ο Ντεσπόντοφ με πέντε! Έχει δηλαδή ετοιμάσει το 30% των τερμάτων του ΠΑΟΚ.

Αυτές είναι οι... πάσες για γκολ του Βούλγαρου

  • ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα 3-2: Ασίστ στο 1-0 του Κουλιεράκη και στο 3-2 του Εκόνγκ στο 51.
  • ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-0: Ασίστ στο 1-0 του Σάστρε στο 51.
  • Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-2: Ασίστ στο 1-2 του Καμαρά στο 90, ενώ μπήκε στο παιχνίδι τρία λεπτά
  • νωρίτερα!
  • ΠΑΟΚ – ΠΛΖΕΝ 2-2: Ασίστ στο 1-2 του Τισουντάλι στο 83.

Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί ότι η παρουσία του στην αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν ήταν... επιδραστική. Μπορεί στο δεύτερο γκολ να μην κάνει αυτός την ασίστ, αλλά ουσιαστικά η φάση ξεκινά από τα πόδια του. Τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, εκείνος βρήκε τον Καμαρά και ο Μπάμπα έκανε το 2-2.

Όταν ξεκινά βασικός, προσφέρει σχεδόν πάντα!

Από τις 17 επίσημες αναμετρήσεις, που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ, ο Ντεσπόντοφ ξεκίνησε στην ενδεκάδα μόλις τις έξι. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι μόνο στην ευρεία νίκη κόντρα στον Βόλο (1-4), όπου κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Σβαμπ. Με την Μπάνια Λούκα, στη νίκη με 3-2 στην αναμέτρηση της Τούμπας έβγαλε δύο ασίστ και αποχώρησε στο 68ο λεπτό. Αγωνίστηκε και στη ρεβάνς, όπου και πάλι ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0, με τον ίδιο να αποχωρεί στο 61'.

Ξεκίνησε και πάλι βασικός στη νίκη 2-0 με τον Παναιτωλικό και πριν αποχωρήσει στο 72ο λεπτό, πρόλαβε να «σερβίρει» στον Σάστρε στο 51ο λεπτό. Λίγες ημέρες αργότερα και πάλι ως βασικός στη ρεβάνς με τη Σάμροκ Ρόβερς πέτυχε το μοναδικό φετινό του γκολ, στη νίκη με 2-0 στην Ιρλανδία. Η μοναδική φορά, που άρχισε το παιχνίδι και δεν κατάφερε να φύγει νικητής, ήταν με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, στην εντός έδρας ήττα με 1-0.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.