ΠΑΟΚ: Δουλειά για να είναι πρώτος… μάγκας στις 12 Νοεμβρίου!

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Έξι σημαντικά ματς σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη και ένα ακόμη στο Κύπελλο (ο αντίπαλος ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός) περιμένουν τον ΠΑΟΚ από τις 22 Οκτωβρίου, όταν θα υποδέχεται τον Ατρόμητο μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου όταν θα παίζει με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, αφού αμέσως ακολουθεί εκ νέου διακοπή λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Άπαντες στο στρατόπεδο του Δικεφάλου γνωρίζουν πως εκείνη την ημέρα όταν δηλαδή θα υποδέχονται την ομάδα του Αγρινίου, ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πετύχει μαθηματικά τον πρώτο του στόχο που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, ενώ θα μπορεί να «φωνάζει» κοιτώντας απλά τον βαθμολογικό πίνακα, πως ρεαλιστικός του στόχος είναι και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Μπορεί ο προπονητής του Δικεφάλου και καλά κάνει να τονίζει πως το πιο σημαντικό είναι το επόμενο ματς, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας: αυτοί οι έξι συνολικά αγώνες σε Πρωτάθλημα και Conference μπορούν να εκτοξεύσουν τον Δικέφαλο. Στην Ευρώπη με δυο νίκες απέναντι στην Αμπερντίν, μια στις 26 Οκτωβρίου εκτός έδρας και μια ακόμη στην Τούμπα δυο εβδομάδες αργότερα, αφενός θα επιτρέψουν τον ΠΑΟΚ και μαθηματικά να έχει σίγουρη τη δεύτερη θέση και αφετέρου να συνεχίσει να παλεύει για την πρωτιά απέναντι στην Αϊντραχτ.

Όμως και τα αποτελέσματα από τους τέσσερις αγώνες στο Πρωτάθλημα μπορούν να τον εκτοξεύσουν. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως την ίδια αγωνιστική που θα παίζει με τον Ατρόμητο, υπάρχει και το ντέρμπι των αιωνίων, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μπορεί ακόμη να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Και πόσο σημαντικό είναι με άριστη ψυχολογία να πάει τόσο στην OPAP ARENA όσο και στο Γ. Καραϊσκάκης, ματς που έχει να δώσει σε αυτή την τετράδα των αγώνων στο Πρωτάθλημα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.