ΠΑΟΚ: Balance με στόχο τις υψηλές πτήσεις

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για το clasico με τον Άρη (17/9, 20:30, Live στο Metropolis 95.5 και στο Metrosport.gr) και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι τελικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενδεκάδα και συνολικά πώς θα διαχειριστεί τους διαθέσιμους παίκτες. 

Υπάρχουν, βέβαια, διαδοχικά παιχνίδια μπροστά, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι απαραίτητοι, ωστόσο, για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι πολύ κομβικό να μην χαθεί εντός ομάδας η ισορροπία, το balance, όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος δημόσια. 

Για τον 54χρονο τεχνικό τα καλά αποδυτήρια είναι το κλειδί της επιτυχίας για μία ομάδα και για να συμβεί αυτό πρέπει όλοι παίκτες να αισθάνονται ότι οι επιλογές για τα παιχνίδια είναι δίκαιες και όλοι εν τέλει παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

Πώς μεταφράζεται αυτή η λογική την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στον ΠΑΟΚ; Ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα τους παίκτες που έφεραν τον ΠΑΟΚ μέχρι τους ομίλους του Conference League και φυσικά μετρά τον ιδρώτα που έχουν ρίξει σήμερα για την ομάδα. 

Με άλλα λόγια και οι νεοαποκτηθέντες παίκτες, υψηλών προδιαγραφών, δεν θα αρκεστούν σε αυτό για να έχουν την ταμπέλα του βασικού. Θα πρέπει μέσα στο γήπεδο να αποδεικνύουν ότι είναι καλύτεροι για να παίρνουν φανέλα βασικού και αυτό στην πράξη σημαίνει έναν υγιή ανταγωνισμό που μόνο οφέλη έχει για τον ΠΑΟΚ.

Η λογική του balance εφαρμοσμένη στο clasico

Η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Αρη αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι ακριβώς σημαίνει balance και προσεκτική διαχείριση. Ο Ρουμάνος τεχνικός το προηγούμενο διήμερο έκανε δοκιμές για τα χαφ με τους Τσιγγάρα και Σβαμπ. 

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι δυο τους να είναι οι βασικοί χαφ αύριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες για τους Μεϊτέ και Οζντόεφ. Απλά δεν υπάρχει η λογική του «τους φέραμε με μεταγραφή, τους δίνουμε χρήματα, παίρνουν αμέσως φανέλα βασικού». 

Και το ίδιο μπορεί να ισχύει με Μπράντον-Σαμάτα και φυσικά με την σταδιακή ένταξη του Ντεσπόντοφ και του Αντόνιο όταν θα είναι έτοιμος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.