ΠΑΟΚ-Άρης: To γόητρο της νίκης, το καυτό β’ ημίχρονο και τα 10 γκολ παθητικό

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2024

Τα φώτα στρέφονται στη Θεσσαλονίκη στην έκτη στροφή του πρωταθλήματος της Super League καθώς ΠΑΟΚ και Άρης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Τούμπας θέλοντας αμφότεροι τους τρεις πόντους της νίκης για γόητρο και για βαθμολογικό συμφέρον.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη του με 4-1 επί του Βόλου, η οποία σε συνδυασμό με την γκέλα του Ολυμπιακού, τον έφερε μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να παραμείνει εκεί και θα επιδιώξει το τρίποντο.

Ο Άρης θα παραταχθεί στην Τούμπα με ανεβασμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση καθώς κατάφερε να πετύχει μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, έσβησε τη μουτζούρα του Ηρακλείου και έδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα να κάνει τη ζημιά. Ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του θα επιδιώξουν να φύγουν με βαθμούς, κάτι που έχουν κάνει ξανά και άλλες φορές στο παρελθόν.

ΠΑΟΚ: Το πρώτο σκαλοπάτι, η ομάδα του β΄ημιχρόνου και τα εκτός

Tη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ καθώς παραμένει αήττητος τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και έχει απωλέσει μόλις δυο βαθμούς στη λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρυσι, διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού του σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και πρόσθεσε κομμάτια για να συμπληρώσει ιδανικά το παζλ. Έχει παραδώσει τα κλειδιά στον Ραζβάν Λουτσέσκου για ακόμη μια χρονιά και προς το παρόν δείχνει να είναι πιο έτοιμος από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Άρχισε τις εγχώριες αγωνιστικές του υποχρεώσεις νικηφόρα με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, ακολούθησε η νίκη επί του Παναιτωλικού ενώ στην πρώτη του εκτός έδρας μονομαχία έφυγε με το τρίποντο από την έδρα του Ατρομήτου. Την τέταρτη αγωνιστική έμεινε στο μηδέν στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό ενώ την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε εύκολα από το «Πανθεσσαλικό» επικρατώντας με 4-1 του Βόλου.


Πιο παραγωγικός εκτός έδρας

Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 11 τέρματα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα έξι είναι στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του. Ο Δικέφαλος μακριά από την Τούμπα είναι πιο αποτελεσματικός και πατάει περισσότερο περιοχή καθώς μετρά 16 φάσεις εντός μεγάλης περιοχής (15 σουτ και μια κεφαλιά) και οχτώ σουτ εκτός αυτής. Η εστία του έχει παραβιαστεί από μια φορά και στα δυο παιχνίδια που έχει δώσει εκτός.

Όταν αγωνίζεται στην έδρα του έχει βρει δίχτυα πέντε φορές και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε μόλις ένα παιχνίδι, εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν δημιουργήσει 49 τελικές (σχεδόν διπλάσιες από τα εκτός που έχει 24) σε τρία παιχνίδια και χρειάζονται 9.8 τελικές για να σκοράρουν έναντι μόλις τεσσάρων στα εκτός. Πατούν εύκολα περιοχή και έχουν επιχειρήσει 21 σουτ εντός μεγάλης περιοχής και μια κεφαλιά.

Ομάδα β’ ημιχρόνου

Ο Δικέφαλος είναι ομάδα του β’ ημιχρόνου, όπου και έχει πετύχει τα εννέα από τα 11 τέρματα του. Είναι ακίνδυνος στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης σε αντίθεση με το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου (45-60), όπου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα του (4). Επικίνδυνος είναι και στο τελευταίο τέταρτο κάθε παιχνιδιού καθώς έχει σημειώσει τρία τέρματα από το 75-90.

Άρης: Τα σκαμπανεβάσματα, το μηδέν που δεν ήρθε και το καυτό 15λεπτο

Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Άρη ο Άκης Μάντζιος έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Δημιούργησε μια ομάδα που διαθέτει ένα από τα πιο ισορροπημένα ρόστερ των τελευταίων ετών, μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο και θα επιδιώξει να μπει σφήνα στους τέσσερις πρώτους.

Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και δημιούργησε ερωτηματικά με την αγωνιστική του παρουσία. Βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει οχτώ βαθμούς και μετρά δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μια ήττα. 

Το ταξίδι του στο νέο πρωτάθλημα άρχισε με απώλεια βαθμών καθώς έμεινε στο 1-1 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ακολούθησε το διπλό στην έδρα του Πανσερραϊκού και μια νέα ισοπαλία εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Την τέταρτη αγωνιστική προβλημάτισε αρκετά με την εικόνα του καθώς γνώρισε την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ αλλά στην προηγούμενη στροφή πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού καταφέρνοντας να «κλειδώσει» τα ατού των «ερυθρολεύκων» και να χαλάσει το δημιουργικό τους κομμάτι.


Πιο αποτελεσματικός στο «Βικελίδης»

Ο Άρης έχει πετύχει επτά γκολ και έχει δει την εστία του να παραβιάζεται και στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Είναι πιο αποτελεσματικός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς μετρά τρία γκολ σε 21 τελικές και χρειάζεται μόλις επτά τελικές για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Έχει επιχειρήσει 11 σουτ εντός περιοχής και οχτώ εκτός ενώ μετρά και δύο κεφαλιές.

Αντίθετα, εκτός έδρας έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και χρειάζεται 9.5 τελικές προσπάθειες για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, μετρά 38 τελικές και έχει επιχειρήσει 16 σουτ εντός μεγάλης περιοχής. Οι αντίπαλοι του έχουν βρει δίχτυα έξι φορές, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στα εκτός έδρας παιχνίδια.

«Φωτιά» μετά το 60’

Οι «κίτρινοι» είναι ομάδα και των δυο ημιχρόνων καθώς έχουν σημειώσει τρία γκολ στο πρώτο και τέσσερα στο δεύτερο. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί από το 60ο λεπτό έως και το 75ο λεπτό μιας αναμέτρησης, όπου έχουν πετύχει τρία τέρματα, αλλά και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου (30-45), όπου μετρούν δύο γκολ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.