ΠΑΟΚ - Ακαδημίες χάντμπολ: Το μέλλον είναι εδώ

Χρήστος Νάσκας07 Ιουλίου 2024

Με σταθερά και σίγουρα βήματα οι ακαδημίες χάντμπολ του ΠΑΟΚ συνεχίζουν προσηλωμένες στον στόχο που έχουν θέσει. Την ανάδειξη ταλέντων και τη μελλοντική στελέχωση των τμημάτων ανδρών και γυναικών.

Πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια που γίνεται το όνομα του ΠΑΟΚ και οι επιτυχίες που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα και φυσικά η αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται με τις ακαδημίες χάντμπολ του Δικεφάλου.

Το metrosport.gr μίλησε με τον κύριο Παπαγιώτα Αναστάσιο, υπεύθυνο των ακαδημιών χάντμπολ του ΠΑΟΚ, για το σήμερα των ακαδημιών, τη συμμετοχή των παιδιών σε διάφορες δράσεις, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


- Σε ποια κατάσταση είναι σήμερα οι Ακαδημίες χάντμπολ του ΠΑΟΚ; Πόσα και ποια τμήματα έχουν;

«Τα τελευταία 2 χρόνια μετά τον COVID έχουν αναπτυχθεί όλα τα τμήματα της ακαδημίας και ιδιαιτέρως το Μίνι (παιδιά Δημοτικού). Σε Τούμπα, Νεάπολη και Περαία δεκάδες μικροί αθλητές και αθλήτριες προπονούνται και αγωνίζονται στην ακαδημία».

- Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να συμμετέχουν σε αγώνες και γενιά σε δράσεις; Π.χ. ακόμη και street handball ή μπιτς χάντμπολ

«Οι μικροί αθλητές αθλήτριες απολαμβάνουν να αγωνίζονται στα ηλικιακά πρωταθλήματα σε διάφορα τουρνουά street handball αλλά και beach handball (πρόσφατα στην πλατεία Αριστοτέλους)».

- Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

«Το σημαντικότερο πρόβλημα της ακαδημίας είναι το γηπεδικό. Όλοι οι σύλλογοι χάντμπολ δυσκολεύονται να βρουν γήπεδα προπονήσεων».


«Το χάντμπολ κερδίζει όλο και περισσότερο την προτίμηση των παιδιών»

- Είστε αισιόδοξος για το μέλλον. Άλλωστε μιλάμε για ένα μέγεθος ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ

«Μόνο αισιοδοξία μπορούμε να έχουμε για το μέλλον. Έχουμε επεκταθεί εκτός από την περιοχή της Τούμπας που είναι παραδοσιακά η βάση μας, στη Νεάπολη και στην Περαία. Το χάντμπολ φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο την προτίμηση των μικρών παιδιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας τους».

- Γιατί το χάντμπολ; Τι μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί σαν άθλημα;

«Το χάντμπολ είναι το άθλημα που καλλιεργεί όσο κανένα άλλο την ομαδικότητα. Όλα τα παιδιά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, έχουν τη χαρά της συμμετοχής και της διάκρισης, ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης. Και επιπλέον είναι το άθλημα με τους στατιστικά λιγότερους τραυματισμούς».


Ίδρυση το 2003 και συνεχίζει…

Το 2003 ήταν η αφετηρία για τη δημιουργία των ακαδημιών χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Έφορος των τμημάτων χάντμπολ αντρών και γυναικών είναι ο κ. Δημήτρης Χασεκίδης, ενώ Team manager ο κ. Γιάννης Αμπατζιδης.

Υπεύθυνος ακαδημιών είναι ο κ. Παπαγιώτας Αναστάσιος ενώ όποιος επιθυμεί να γράψει το παιδί του μπορεί να απευθυνθεί στο 6942065592 αλλά και στο mail: papagiotas@hotmail.com ή στην κυρία Αλέκα Κουρκουλάκη (6942600793).


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.