ΠΑΟΚ: Αγγίζει το τέλειο το rotation του Ραζβάν

Κώστας Πετρωτός30 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ έχει πάει συνειδητά από την αρχή της σεζόν σε μία λογική του να αλλάζει σχεδόν την μισή ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. 

Ειδικά, αν παρατηρήσει κανείς το πώς μοιράζεται ο χρόνος στα ματς Πρωταθλήματος, θα διαπιστώσει ότι ο Λουτσέσκου έχει 23 ενεργούς παίκτες (έχουν παίξει συνολικά 26, αλλά Λύρατζης, Νάρεϊ και Γιαξής, δεν είναι πλέον μέλη της πρώτης ομάδας) και από αυτούς δέκα παίκτες έχουν πάρει πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής και άλλοι έξι έχουν πάνω από 800 λεπτά συμμετοχής.

Αν κανείς κάνει σύγκριση με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, θα διαπιστώσει διαφορές. Η Ενωση έχει 9 παίκτες με 1000+ λεπτά και άλλους τέσσερις με 800 και πλέον λεπτά. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός μετρά οκτώ με πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής και άλλους τόσους με 800+. Υπάρχει και κάτι ακόμη, όμως.

Στον ΠΑΟΚ, οι δύο τελευταίο σε χρόνο από τους 23 είναι ο Τζίμας και ο Μάρκος Αντόνιο που πλέον έχουν αρχίσει να παίζουν πολύ πιο συχνά. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 55 γκολ, τις περισσότερες ασίστ (35), τις περισσότερες πάσες (1.117) και το καλύτερο ποσοστό γκολ/ανά τελικές (ένα γκολ ανά 4,6 προσπάθειες) στο Πρωτάθλημα.

Και φυσικά, έχει και παίκτες που διακρίνονται για τις ατομικές επιδόσεις τους. Εχει δύο σκόρερ στην πρώτη κορυφαία πεντάδα (Ντεσπόντοφ 9 και Μουργκ 😎, τους δύο πρώτους σε ασίστ (Τάισον 9 και Ντεσπόντοφ 7), τον δεύτερο καλύτερο πασέρ (Τάισον με 151), κάτι που δείκχνει την επιθετική ποιότητά του.

Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να παίρνει ντέρμπι όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, χωρίς να χρειάζεται να έχει βασικούς παίκτες όπως ο Αντρίγια και ο Κωνσταντέλιας, με τα βασικά του χαφ το καλοκαίρι, Σβαμπ και Τσιγγάρα εκτός αγώνα και τον βασικό δεξιό στόπερ τον Εκόνγκ να λείπει στο Κόπα Αφρικα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.