ΠΑΟΚ: 20 μέρες φωτιά!!

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Του Θάνου Μπούζα

Από την ερχόμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ ξαναμπαίνει στα «βαθιά» των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για 5-6 μέρες είμασταν όλοι απασχολημένοι με την Εθνική ομάδα, το κακό που την βρήκε με τον αδόκιμο θάνατο του Μπάλντοκ και την εκπληκτική της αγωνιστική και ψυχική αντίδραση που έφερε δυο σπουδαίες νίκες στη χώρα μας.

Σήμερα ο νους μας «επανέρχεται» στις καθημερινές μας συνήθειες και επικεντρώνεται όλο και πιο έντονα στα παιχνίδια του Δικεφάλου που ακολουθούν. Είναι αρκετά, σημαντικά και ουδείς γνωρίζει πως θα επανεμφανισθεί ο ΠΑΟΚ μετά από δυο εβδομάδες. Σίγουρα αρκετοί παίκτες ξεκουράστηκαν έτσι ώστε να επανέρθει η σωματική και ψυχολογική τους ετοιμότητα αλλά και ικανότητα. Άλλοι δυστυχώς ή ευτυχώς είχαν ταξίδια και παιχνίδια με τις Εθνικές τους ομάδες που είτε εξελίχθηκαν ευνοϊκά ή παντελώς δυσάρεστα.

Ο Μαντί Καμαρά μετά τα κομβικά γκολ που έδωσαν πολύτιμες νίκες στον ΠΑΟΚ (Ατρόμητο-Λεβαδειακό), επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, στα παιχνίδια της Γουινέας με αντίπαλο -δύο φορές την Αιθιοπία. Ήταν πολύ καλός αλλά σίγουρα είναι πλέον και κουρασμένος. Αντίθετα ο Ντεσπότοφ και πέναλτι έχασε και 5 γκολ έφαγε με τη Βουλγαρία από τη Β. Ιρλανδία, μια μετριότατη ομάδα. Τέλος υφίστανται και οι αδιαθεσίες -αρρώστιες κυρίως του Κωνσταντέλια που αποχώρησε από την Εθνική αλλά και του Σορετίρε. Συμπερασματικά: οι δυο εβδομάδες διακοπής του πρωταθλήματος συνήθως ήταν αρνητικές για τις μεγάλες ομάδες και δη τον ΠΑΟΚ όπου έχανε τον ρυθμό με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο τρόπος παιχνιδιού του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αν όμως λάβουμε υπόψη μας ότι το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ ήταν αυτό με τον Λεβαδειακό όπου σχεδόν νίκησε κατά λάθος στα τελευταία λεπτά με σωτήρα τον Καμαρά, τότε δημιουργείται μια διαφορετική αγωνιστική προσμονή. Σε αυτό το διάστημα ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Λουτσέσκου ίσως να κατάφερε να βάλει την ομάδα στην απαιτούμενη σωστή λειτουργικότητα. Ο ρόλος των επιθετικών, κυρίως παικτών, έμοιαζε με αυτόν ενός παρενθετικού κομπάρσου. Τα παιχνίδια που έπονται ως τη νέα διακοπή στις 7 Νοεμβρίου μπορούν να συμπληρώσουν ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο κορυφαίων αγώνων. Με την ΑΕΚ την Κυριακή, την Βικτόρια Πλίζεν όπου η νίκη μετά από τις δυο ήττες είναι μονόδρομος…και η συνέχεια.

Ολυμπιακός στην Τούμπα και Μάντσεστερ σ΄ ένα ματς δεκαετίας. Μια Μάντσεστερ, που γενικώς δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν παύει να είναι μια από τις μεγαλύτερες Αγγλικές ομάδες που είναι ευνόητο ότι επιθυμεί διακαώς να κατακτήσει τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Ωστόσο προηγείται το σημαντικότατο ματς με την ΑΕΚ που μπορεί να μην κρίνει ένα τίτλο αλλά δύναται να επιφέρει στην συνέχεια του πρωταθλήματος μια διαφορετική πορεία και για τους δύο Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ -και μεις μαζί- αναμένουμε το πως και αν θα καταφέρει ο Λουτσέσκου να παρουσιάσει την ομάδα σ’ ένα αγωνιστικό επίπεδο ικανό να διεκδικήσει και να κατακτήσει το δυνατόν περισσότερους βαθμούς σε Ευρώπη και πρωτάθλημα ενώ η πρόκριση στο κύπελλο κόντρα στο Αιγάλεω ελπίζουμε να αποδειχθεί όσο αυτονόητη φαίνεται.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να καταδείξουμε εντόνως ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα...απλά χάνεται ο αγώνας και δεν «τελειώνει» η πορεία και οι στόχοι της ομάδας. Ο κόσμος, δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να ενσωματώνει ψυχικά τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες. Σκοπός όλων είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι η συνεχής υποστήριξη του ΠΑΟΚ με την παρουσία του ή ότι μέσο διαθέτει ο καθένας προκειμένου ο σύλλογος να μπορέσει να διεκδικήσει ως το τέλος ακόμη και να επιτύχει στόχους όπως ο περυσινός, το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.