Πανέτοιμος και με υψηλό φρόνημα ρίχνεται «στα βαθιά»

Δημήτρης Μπούζας26 Οκτωβρίου 2023

Τα όσα αναφέρονται στον τίτλο του σχολίου, θεωρούνται και είναι αυτονόητα. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του καλούνται να «διαχειριστούν» μέσα σε σύντομο και πιεστικό θα προσθέταμε διάστημα, δύο σημαντικές και δύσκολες αποστολές. Η μία αφορά το βραδινό παιχνίδι με την Αμπερντίν για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και η άλλη την ΑΕΚ για τις… εγχώριες.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν την προετοιμασία για τη σημερινή κόντρα, μέσα στις οποίες συγκαταλέγονται οι κλασικές δηλώσεις πριν από τον αγώνα των κόουτς και των παικτών που εκπροσωπούν τους συμπαίκτες τους, λίγο – πολύ δίνουν μια πρώτη εικόνα των διαθέσεων και των προθέσεων των πρωταγωνιστών. Τόσο οι οικοδεσπότες, όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κανέναν λόγο να κρύψουν ποιος είναι ο στόχος τους. Σε ότι αφορά τους τελευταίους μπορούμε να υποστηρίξουμε πως θα επιδιώξουν το «κάτι παραπάνω» από τον αγώνα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να σταθεροποιηθούν στην πρώτη θέση του ομίλου. Κάτι που σημαίνει ότι θα γλιτώσουν έναν γύρο και από τους «32», θα βρεθούν στους «16». Κάποιες πληροφορίες ωστόσο που υπάρχουν κι έχουν σχέση με τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, παρουσιάζουν ένα σχετικό ενδιαφέρον.

Το αν και κατά πόσο δηλαδή μπορούν να επηρεαστούν. Αυτό δεν μπορούμε εκ προοιμίου να το αποκλείσουμε. Σε ότι έχει σχέση βέβαια με το ηθικό του Ρουμάνου κόουτς και των παικτών του, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση, κρίνεται ακμαιότατο. Θα το χαρακτηρίζαμε άφοβα και ιδανικό. Αν κάτι επιβάλλεται να προσθέσουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η αναγκαιότητα της επαγρύπνησης και της διέγερσης όλων των αντανακλαστικών επιβίωσης, από όλους. Η ομάδα έχει μπροστά της δύο παιχνίδια καθοριστικής σημασίας και κρισιμότητας. Δύο εξόδους κινδύνου δηλαδή, οι οποίες επιβάλλεται να εκτιμηθούν και να αντιμετωπιστούν με την δέουσα υπευθυνότητα, αλλά και την ανάλογη γενναιότητα. Μπορούμε ως εκ τούτου να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή τύχη για σήμερα το βράδυ, στον Λουτσέσκου και στους παίκτες του.

*Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί η στήλη, έστω και επιτομικά με τον φαραωνικό συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Bucks πρόλαβαν την λήξη της προθεσμίας (23/10) που υπήρχε για υπογραφή πρόωρης ανανέωσης και ολοκλήρωσαν το deal που θα τους έχει μαζί μέχρι το 2028, έναντι ακόμη 186 εκατομμυρίων δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό του παίκτη. Που μπορεί να λέει και να εννοεί ότι τα χρήματα δεν παίζουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή του, αλλά με την νέα συμφωνία στο τέλος του συμβολαίου του θα έχει φτάσει σε ένα συνολικό ποσό που θα ξεπερνάει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης έχει player οψιόν για την περίοδο 2027-28, όταν θα μπορεί να μείνει ελεύθερος, κάτι που θα συνέβαινε του χρόνου το καλοκαίρι, αν δεν υπέγραφε την πρόωρη ανανέωση. Και μάλιστα τότε θα μπορούσε να υπογράψει τετραετή επέκταση μεγαλύτερης αξίας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως η εξέλιξη αυτή θα τον βρει χαμένο. Κι αυτό, γιατί η τριετής επέκταση του παρέχει την δυνατότητα να κερδίσει περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου».

ΥΓ1: Σημαντικότατες ατάκες από χθεσινές δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή μου. Είμαι μέλος της οικογένειας αυτής της ομάδας. Είμαι εδώ για σχεδόν πέντε χρόνια, τη μεγαλύτερη περίοδο της καριέρας μου. Έμεινα στην Ραπίντ τέσσερα χρόνια, επίσης από δύο θητείες. Ταυτίζομαι με τη μαχητικότητα αυτής της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη πίεση πάνω μου, γιατί ο κόσμος περιμένει ακόμα πολλά. Δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί, αλλά ότι το δέχομαι. Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι κάτι πέρα από το ποδόσφαιρο. Είναι μέρος του εαυτού μου!».

ΥΓ2: Συνωμοτικά σχεδόν διακινούνται οι… «εξελίξεις» στο θέμα που αφορά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των «αιωνίων». Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει σκληρή κόντρα όπως λογικά αναμενόταν ανάμεσα τους, πέρα από κάτι τυπικές τοποθετήσεις. Λίγο περισσότερο θα λέγαμε έντονες από αυτές, διακινούνται από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ, με τα αντίστοιχα πράσινα να σιωπούν περιέργως. Οι όποιες εξελίξεις σημειωθούν, είναι βέβαιο πάντως ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα εκμεταλλευτεί πιθανή τιμωρία έδρας των ερυθρολεύκων, όπως το δίκαιο θα ήταν να συμβεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.