Πανελλήνιο '24, ΣΕΦ: Στον τελικό Εμμανουηλίδου & Βροντινός - Εκτός Χρυσάφης & Ανδρικόπουλος

Παναγιώτα Χαλκιά17 Φεβρουαρίου 2024

Ατομικά ρεκόρ, τραυματισμοί και πρόκριση των φαβορί στην προκριματικά της πρώτης ημέρας του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι αθλήτριες του τριπλούν εισήλθαν πρώτες στο στάδιο για να αρχίσουν τις δοκιμές τους και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό. Το όριο ήταν τα 12.60μ και η Οξάνα Κορένεβα στην πρώτη της προσπάθεια έφτασε σα 12.80μ κλείνοντας θέση στον τελικό. Εκεί θα βρίσκεται και Σωτηρία Ράπτη, η οποία στο δεύτερο της άλμα ήταν στα 12.61, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό της ρεκόρ.

Όπως, επίσης, και οι Μελίνα Ζαραγκα (νέο ατομικό 12.36), Δάφνη Ντουλαπτσή – Τειβεν (νέο ατομικό 12.17), Ναυσικά Θεοχαρίδου (νέο ατομικό 12.17), Ναυσικά Θεοχαρίδου, Αναστασία Βοκοτοπούλου, Κατερίνα Κόκκαλη, Κατερίνα Σαπουντζόγλου, Νεφέλη Παναγιωτοπούλου, Ελένη – Νεκταρία Μαμα, Ευγενία Σχίζα και η Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου.


Εκτός των προκριματικών των 60μ βρέθηκε ο Δημήτρης Χρυσάφης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην τελευταία του προπόνηση και θα μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις προκριματικές κούρσες ο Θοδωρής Βροντινός του ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό περνώντας πρώτος το νήμα με 6.80 στην πρώτη προκριματική σειρά. Από τον προκριματική στην τελική κούρσα προκρίθηκαν, επίσης, και οι Γιάννης Νυφαντόπουλος (6.82), Λάμπρος Βολίκας (6.85), Γιάννης Βοσκόπουλος (6.82), Παναγιώτης Τριβυζάς (6.82), Νίκος Παναγιωτόπουλος (6.82), Kώστας Ζήκος (6.93), Ορέστης Χαϊδάς (6.90), Βασίλης Παπαμαργαρίτης (6.94), Εμμανουήλ Χριστοδούλου (6.95), Νίκος Αδαμόπουλος (6.97), Ανδρέας Πουλλάκος (7.01), Λάμπρος Τοπκαρογλου (7.02), Παναγιώτης Θανασούλας (7.03), Δημήτρης Βαβίλης (7.03)

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στη 10η σειρά αλλά δεν θα πάρει μέρος στον τελικό αφού έκανε την κούρσα για ενεργοποίηση ενόψει του αυριανής των 60μ με εμπόδια.

Στις γυναίκες στην κούρσα των 60μ η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε πρώτη στην πρώτη προκριματική σειρά με 7.74 και θα βρεθεί στον τελικό. Εκεί θα συναντήσει τη Δήμητρα Τσουκαλά (7.41), τη Μαρία Γάτου (7.48), την Στέλλα Αλεξάν - Μιχαηλίδου (7.60), την Παρασκευή Ελένη – Ανθή (7.70), τη Μισελίνα Λύτρα (7.75), τη Σοφία Κοντογιάννη (7.77), την Ανδριάννα Γκόγκα (7.78), την Άννα Ευδοξία Μπάρτζου (7.81) και την Ελευθερία Μαρίν Τσαγκογεωργα (7.81).

Στον τελικό του επί κοντώ θα βρεθούν οι Έλεν Κλαούντια Πόλακ, η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η Αναστασία Μπουμπουλίδη, η Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου, η Ηρώ Βραδή, η .Μαρκέλλα Θεοδωρίδου, η Γεωργία Τρανού, η Σπυριδούλα Τσιάλτα, η Μαρία Βασιλική Δρούλια, η Εμινε Τοπάλ, η Ελένη Βουζουνάρα και η Χριστίνα Τατάκη.

Στο ύψος ανδρών ο Αντώνης Μέρλος του ΠΑΟΚ θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Εκτός από τον αθλητή του Δικεφάλου, θα συμμετέχουν οι Γρηγόρης Χάσος, Γιάννης Ανανιάδης, Πασχάλης Γεννίκης, Γιάνης Τσορλιάνος, Ιάσονας Παπαδάτος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Λοϊζος Χρυσοστόμου, Γιώργος Τζαβάρας, Μιχάλης Καϊπης, Στέφανος Γκίτσης, Βασίλης Παπαοικονόμου και Χαράλαμπος Αλιβιζάτος.


Στην τελική κούρσα των 400μ ανδρών θα πάρουν μέρος οι Αλέξιος Τζατζαράκης, Σταύρος Διονυσόπουλος, Ευάγγελος Σταματέλλος, Κυριάκος Τσικίλης, Χουμπερ Ερικ Λίλα, Αντώνης Πλαγιαννάκος, Δημήτρης Λεβαντινός, Βλαδίμηρος Ανδρέαδης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Παισιος Δημητριάδης. 

Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες στον τελικό προκρίθηκαν οι Μαρία Ζηρριά, Ευαγγελία Ζυγόρη, Αναστασία Ράπτη, Λαβντιγε Ζυλάλι, Λάουρια Ζενεγια, Βασιλική Μητσιούλη, Καλλιόπη Ρέμπελου, Αναστασία Καρέλα, Καλλιόπη Κουντούρη, Ελπίδα Καρκαλάτου και Ελιμπιονα Ζενεγια. 

Στο τριπλούν ανδρών την πρόκριση στον τελικό πήραν οι Δημήτρης Τσιάμης, Ανδρέας Πανταζής, Δημήτρης Κουτσίκας, Χρήστος Κουτσογάκης, Δημήτρης Μονοπώλης, Γιώργος Τρέψιος, Βασίλης Μαρτινάκης, Αλέξανδρος Αθανασίου, Απόστολος Γρηγορίου, Νίκος Ντεμιράι, Ανδρέας Σταματονικολός, Σταμάτης Ασημακόπουλος. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν θα συμμετάσχει λόγω ενοχλήσεων στη φτέρνα. 

Στη σφαιροβολία ανδρών δε διεξήχθη προκριματικός και οι αθλητές θα αγωνιστούν απευθείας στον τελικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.