Πανελλήνιο '24, ΣΕΦ: Δεύτερη επίδοση όλων των εποχών η Φιλτισάκου: «Χαρούμενη για την κούρσα - Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως θα τερματίσω;»

Παναγιώτα Χαλκιά17 Φεβρουαρίου 2024

Το νήμα έκοψε πρώτη η Κυριακή Φιλτισάκου στα 3000 μέτρα βάδην στο 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Η νεαρή αθλήτρια ολοκλήρωσε την κούρσα της σε 12.24.92, επίδοση που της επέτρεψε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Την ακολούθησαν η Παναγιώτα Τσινοπούλου με 12.38.32 και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη  με 13.26.11. 

Η Κυριακή Φιλτισάκου μετά το τέλος της κούρσας της μίλησε στο metrosport.gr για την επίδοση της, το σημείο που δυσκολεύτηκε και τον επόμενο στόχο της. 

-Πώς εξελίχθηκε η κούρσα; Είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα; 

«Ήταν αρκετή απαιτητική η κούρσα μου. Ανταγωνιζόμουν με την Πένυ σχεδόν σε όλη την κούρσα και αυτό με στρέσαρε. Ήταν αρκετά δυνατή και χαίρομαι για αυτό. Με τράβηξε και με βοήθησε να κάνω το χρόνο που έκανα. Είμαι ικανοποιημένη για το χρόνο και την κούρσα που έκανα. Είμαι πολύ χαρούμενη».

-Υπήρξε κάποιο σημείο που σε «ζόρισε» περισσότερο; 

«Όταν έκλεισα τα δύο χιλιόμετρα και είδα τον μετρητή ότι έλεγε ακόμη πέντε στροφές απλά σκέφτηκα πως θα καταφέρω να τερματίσω και πως θα καταφέρω να τρέξω ακόμη πιο γρήγορα. Κυνηγούσα ένα χρόνο πιο κάτω και δεν ήθελα να χάσω. Σε εκείνο το σημείο ένιωσα τη μεγαλύτερη πίεση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.  Έσφιξα τα δόντια και βγήκε το αποτέλεσμα. Το τελευταίο χιλιόμετρο βγήκε πολύ πιο γρήγορα. Κέρδισα. Όλα πήγαν όπως ήθελα». 

-Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου; 

«Το Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Αττάλεια που είναι 20χλμ και είναι ολυμπιακή απόσταση. Είναι στόχος μου και ευελπιστώ να βγει το αποτέλεσμα που έχω δουλέψει. Το έχω στα πόδια μου και ελπίζω να βοηθήσουν οι συνθήκες και να μου βγει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.