Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Μάχη» αιωνίων με έπαθλο την ευρωπαϊκή συμμετοχή

Γιάννης Τσερβίνης19 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται σήμερα (19/5, 20:00, COSMOTE Sport 2) στο ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο με… έπαθλο την ευρωπαϊκή συμμετοχή τη νέα σεζόν.

Αυτό δηλαδή που δίνει η 3η θέση στη βαθμολογία των πλέι οφ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν δεύτερη ευκαιρία εξόδου στην Ευρώπη, αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και ο Ολυμπιακός το Conference League.

Στους «πράσινους» το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, παρότι αποχώρησε ο Φατίχ Τερίμ και στη θέση του ήρθε ο Χρήστος Κόντης. Μεταξύ οπαδών και Γιάννη Αλαφούζου υπάρχει κόντρα, εξ ου και το σημερινό συλλαλητήριο που έχει βασικό σύνθημα την αποχώρηση του τελευταίου από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας δεν υπολογίζει ούτε σήμερα τον πρώτο σκόρερ Φώτη Ιωαννίδη που δεν «έβγαλε» όλο το πρόγραμμα της προπόνησης και είναι ανέτοιμος. Εκτός πλάνων είναι και ο τιμωρημένος Μλαντένοβιτς, ενώ αντίθετα υπολογίζονται Βέρμπιτς, Σένκεφελντ και Τζούρισιτς.

Στη λίστα βρίσκονται οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Ανεβασμένος Ολυμπιακός

Η εύκολη όπως αποδείχθηκε νίκη επί της ΑΕΚ (2-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο προσεχής τελικός με τη Φιορεντίνα για το Europa Conference League έχουν προκαλέσει ευφορία στον Ολυμπιακό. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται και σήμερα να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς η σημερινή αναμέτρηση είναι η τρίτη εντός μίας εβδομάδας.  Ο Ισπανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα.

Η Βαθμολογία:

ΠΑΟΚ 77 Β

ΑΕΚ 75 Β

ΟΣΦΠ 73 Β

ΠΑΟ 71 Β

Άρης 55 Β

Λαμία 35 Β

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.