Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κρίνουν τον πρωταθλητή!

Metrosport Team15 Μαΐου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο Δικέφαλος του Βορρά με αυτόν του Νότου θα δώσουν, όπως είναι γνωστό, την τελική μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα στοιχεία των δυο ομάδων δυστυχώς δεν περιορίζονται στην εντός αγωνιστικού χώρου δυναμικότητα αλλά στην σημαντική εξωαγωνιστική δύναμη που διαθέτει η Ένωση η οποία επιθυμεί να έχει τα πάντα κάτω από τον έλεγχό της. Σίγουρα οι ξένοι διαιτητές στα πλέι οφ της φέρνουν κάποια … αναστάτωση αλλά διαθέτει πολυποίκιλα όπλα τα οποία δύνανται να κάνουν αυτό που επιθυμεί.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή επιβάλλεται να επαναλάβουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυο ντέρμπι με Παναθηναϊκό στην Τούμπα κα Άρη στο Χαριλάου , που αν δεν τα κερδίσει δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα, εκτός αν χάσει βαθμούς η ΑΕΚ με τη Λαμία, κάτι που το θεωρούν όλοι αδύνατο. Η ΑΕΚ στην ουσία έχει μόνο τον Ολυμπιακό.

Μια σχετικά κουρασμένη ομάδα που όμως -ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ- αν δεν νικήσει μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης. Συνοψίζοντας από τη μία έχουμε ποδοσφαιριστές και λαό του ΠΑΟΚ και από την άλλη εκτός από το σύνολό της , η ΑΕΚ διαφεντεύει ότι έχει σχέση με τη σούπερ λιγκ… Κατά πολλούς επηρεάζει και ομάδα (μια-δυο) που έχουν καθορίσει αλλά ίσως και στα δυο εναπομείναντα ματς προσπαθήσουν να καθορίσουν αρνητικά αποτελέσματα για τους αντιπάλους της ή θετικά για την ίδια. Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε για να καταδείξουμε το πόσο δύσκολο είναι αυτό που επιδιώκει ο ΠΑΟΚ.

Την Τετάρτη το βράδυ αν είναι αρνητικά τα πράγματα θα το γνωρίζουμε. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τον ΠΑΟΚ χρειάζεται όπως προαναφέραμε και η τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Άρη. Σ’ αυτό που ονομάζουμε εμείς «ΠΑΟΚ» εμπεριέχεται μια σύνδεση συναισθημάτων, υποστήριξης του κόσμου και υπέρμετρης προσπάθειες παικτών και προπονητή. Οι οπαδοί ακολουθούν την λογική Λουτσέσκου «παιχνίδι με παιχνίδι». Οι παίκτες θεωρούμε ότι ασχέτως με το τι θα αποδώσουν στα εναπομείναντα παιχνίδια, θα δώσουν ότι έχουν στο μυαλό, την καρδιά και το σώμα τους για να πετύχουν. Παρά το γεγονός ότι το «ξένο» στοιχείο έχει υπεισέρθει σε όλους τους συλλόγους, στον ΠΑΟΚ διακρίνουμε μια «Ελληνοποίηση» όσο αφορά την ψυχή που δίνουν οι παίκτες στο χορτάρι.

Θέλουμε να συμπληρώσουμε ακόμη την αρνητική μας γνώμη στην «υπόθεση» ότι αν χαθεί το πρωτάθλημα θα φταίνε τα άσχημα αποτελέσματα με Λαμία και Άρη. Φυσικά και είναι μια πραγματικότητα αλλά έτσι αγνοούμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχασε πάρα πολλούς πόντους στο πρωτάθλημα από Πανσερραϊκό, ΟΦΗ , Παναιτωλικό Άρη κ.τ.λ.! Δε μετράν αυτά πλέον. Αυτό που θα καθορίσει τον πρωταθλητή είναι η επιβράβευση με 6 βαθμούς της προσπάθειας του ΠΑΟΚ και το όχι θετικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη. 

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι επειδή ο Παναθηναϊκό δεν «είναι καλά» δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα τον κερδίσει ότι κι αν γίνει. Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά ελπίζουμε πως κόσμος και παίκτες θα δώσει «το παραπάνω» που θα χρίσει την ομάδα νικήτρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.