Παναθηναϊκός: Η βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του-Ισοφάρισε το «μαύρο» ρεκόρ

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2024

Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε μέσα σε δέκα λεπτά γνωρίζοντας βαριά ήττα με 4-1 στο ΟΑΚΑ από την Τσέλσι στην League Phase του Conference League.

Αυτή ήταν η βαρύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία του, καθώς ισοφάρισε το «μαύρο» ρεκόρ του.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντισταθεί στην Τσέλσι από την οποία γνώρισε «βαριά» εντός έδρας ήττα με 4-1. Το σκορ αυτό είναι το ευρύτερο με το οποίο έχει χάσει σε ευρωπαϊκό αγώνα στην Αθήνα το «Τριφύλλι», αλλά δεν έχει εμφανιστεί πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα το σκορ αυτό (1-4), τη βαριά αυτή ήττα, την έχει γνωρίσει ακόμη δύο φορές κατά το παρελθόν στην έδρα του ο Παναθηναϊκός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη σεζόν 1962-63 ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (1-4) από την Πολόνια Μπίτομ στη Λεωφόρο για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Σ’ εκείνη την αναμέτρηση οι Πολωνοί είχαν προηγηθεί με τον Λιμπέρντα, ενώ ο Βασίλης Πανάκης ισοφάρισε σε 1-1 για να ακολουθήσουν τρία γκολ της Πολόνια στο τελικό 1-4.

Τη σεζόν 1993-94 ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή με 1-4 στο ΟΑΚΑ την Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 42' με τον Πάουλο Σέρζιο, στο 44’ ισοφάρισε ο Κριστόφ Βαζέχα, ενώ στο δεύτερο μέρος οι Τομ (52'), Κρίστεν (59') και Χάπαλ (72') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.