Παναθηναϊκός: Η «καμπάνα» με την οποία κινδυνεύει για το εμετικό κορεό

Metrosport Team01 Απριλίου 2024

Πολλοί αναρωτιούνται τι ισχύει με τις ποινές για τα πανό, μετά το εμετικό κορεό που είδαμε την Κυριακή (31/3) στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Στο άρθρο 14 του σχετικού νόμου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι ποινές ξεκινούν από πρόστιμο 20.000 ευρώ. Αναλυτικά: 

Υποχρεώσεις αθλητικών φορέων - Μέτρα αστυνόμευσης αθλητικών εκδηλώσεων - Τροποποίηση παρ. 1, προσθήκη παρ. 6Α και τροποποίηση παρ. 8α άρθρου 41Δ ν. 2725/1999.

«6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό. 

Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό. 

Τα σχετικά πανό της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας παραδίδονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του πρώτου εδαφίου της παρ. 4. Την ευθύνη για την παράδοση φέρει η γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., αντιστοίχως. Αν τα σχετικά πανό δεν παραδοθούν σύμφωνα με τη διαδικασία του δεύτερου και του τρίτου εδαφίου, επιβάλλονται οι κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 (Α’ 121).»

Αν θεωρηθεί άκρως υβριστικό η ΔΕΑΒ μπορεί να το πάει πιο ψηλά τις ποινές λόγω της παρ2. Αρθρ.1 του Ν 4325.

Σε ό,τι αφορά τον πυρσό, αν τον ανάψεις και τον κρατήσεις στα χέρια σου δεν κινδυνεύεις με ποινή. Αν τον πετάξεις στην κερκίδα ή στον αγωνιστικό χώρο τότε τιμωρείσαι. Αυτό φυσικά, μπορεί να εντοπιστεί μόνο από τις κάμερες. 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.