Παναθηναϊκός-Άρης: Ποιος είναι ο 43χρονος Βερολινέζος ρέφερι που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ

Γιώργος Μάντζιος23 Οκτωβρίου 2024

Ο Φελιξ Τσβάγερ, που ορίστηκε να σφυρίξει στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Άρης, είναι ένας από τους 32 ελίτ διαιτητές της UEFA και μαζί με τους Ζίμπερτ και Στίλερ, αυτοί που εκπροσωπούν την Γερμανία, στο κορυφαίο επίπεδο διαιτησίας στην Ευρώπη.

Έχει έρθει άλλες δύο φορές στην Ελλάδα. Η πρώτη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τον Μάιο του 2019, στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 και η δεύτερη το 2020 για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα στο Άρης – ΠΑΟΚ 0-2, σε ένα παιχνίδι που είχε αποβληθεί ο Δεληζήσης για τον Άρη και είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο Σφιντέρσκι (απέκρουσε ο Κουέστα).

Ήταν διαιτητής του ημιτελικού του Euro, ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αγγλία, ενώ σφύριξε και στα παιχνίδια Ρουμανία – Ολλανδία, Τουρκία – Πορτογαλία και Ιταλία – Αλβανία, στην ίδια διοργάνωση. Σφύριξε επίσης στον τελικό του Nations League ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία το 2023.

Σφυρίζει στους ομίλους του Champions League από το 2015-2016 και συνολικά μετράει 32 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ήδη φέτος σφύριξε στα παιχνίδια Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ και Ίντερ – Ερυθρός Αστέρας.

Στην Γερμανία και στην Bundesliga σφυρίζει από το 2009-2010, συνολικά 233 παιχνίδια μέχρι σήμερα. Φέτος σφύριξε μεταξύ άλλων το Μπάγερν – Λεβερκούζεν, ενώ συχνά ταξιδεύει σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή Σαουδική Αραβία για να διευθύνει παιχνίδια. Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο σφύριξε και παιχνίδι του πρωταθλήματος της Αιγύπτου (το ντέρμπι Πίραμιντς – Αλ Αχλί).

Συνήθως βγάζει πολλές κάρτες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ντέρμπι, ενώ δραστηριοποιείται και ως μεσίτης στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.