Παναθηναϊκός: Άγγιξε την ανατροπή στο Άμστερνταμ, όμως λύγισε στο θρίλερ των πέναλτι (vids)

Metrosport Team16 Αυγούστου 2024

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει τα αδύνατα... δυνατά στη ρεβάνς με τον Άγιαξ στη Johan Cruijff Arena για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, φτάνοντας το παιχνίδι μέχρι τα 12 πέναλτι! Εκεί, ωστόσο, δεν κατάφερε να υποτάξει το Ολλανδικό μεγαθήριο και μετά από 3 ώρες παιχνιδιού, έχασε με 13-12. Έτσι, οι «πράσινοι» είναι πλέον αναγκασμένοι να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Conference League.

Αν και οι Ολλανδοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι με την αύρα της έδρας τους και την προφανή υπεροχή τους, οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους για όλο το πρώτο ημίωρο, με τον Ντραγκόφσκι να βάζει τέλος σε όλες τις ουσιαστικές φάσεις που καταγράφηκαν από τους γηπεδούχους.




 Ωστόσο, οι πράσινοι είχαν και πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ζητώντας μάλιστα και πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη. 

Με τους Ολλανδούς να μην έχουν τη τύχη με το μέρος τους, η μπάλα συνέχισε να βρίσκει στα δοκάρια του Ντραγκόφσκι ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο, μετά το πλασέ του Μπερχάους.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ με διπλή ευκαιρία στο 55ο λεπτό, όταν ο Τζούρισιτς πέρασε τον Χέντερσον, βγήκε τετ-α-τετ με τον Πάσβιρ, εκείνος τον νίκησε και έτρεξε να διώξει και την μπάλα. Εκεί βρήκε τον Μπακασέτα που από τα 40 μέτρα προσπάθησε να να σκοράρει σε κενή εστία, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα, ο Τσέριν από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Πάσβιρ όμως ο 40χρονος πορτιέρε απέκρουσε και ο ίδιος παίκτης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ίνγκασον να αστοχεί!

Ωστόσο, ο Παναθηναικός «αναστήθηκε» λίγο πριν την εκπνοή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι κόντρες πάνω στον Βιλένα έστρωσαν την μπάλα στον Τετέ, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 0-1, στέλνοντας το παιχνίδι στη παράταση.

Καθόλη τη διάρκεια της παράτασης, το «Τριφύλλι» ήταν αυτό που έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση για ένα ακόμη γκολ, όμως τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση. Εκεί, οι παίκτες του Φαριόλι έφτασαν τις εύστοχες εκτελέσεις στο 13-12!

Το ευρωπαϊκό ταξίδι των «πράσινων» συνεχίζεται στη διοργάνωση του Conference League, με αντίπαλο τη γαλλική Λανς.

Οι εντεκάδες:

Άγιαξ: Πάσβιρ – Ρενσχ, Σούταλο, Μπάας, Χάτο – Φιτζ-Τζιμ, Χέντερσον, Τέιλορ – Μπέρχαους, Άκπομ, Φορμπς.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς – Τσέριν, Αράο – Μαντσίνι, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς – Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.