Παλίκουτσα: «Η αλήθεια για Χρυσόπουλο και ο επιθετικός από La Liga»

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιουλίου 2023

Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου στην ΑΕΚ σήκωσε από την αρχή αρκετή “σκόνη”, προκάλεσε αναταραχή και ήταν αφορμή διχασμού - κυρίως -μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας. Οι περισσότεροι ήταν δύσπιστοι απ’ όσα διέρρευσαν για το συγκεκριμένο deal και την επιλογή του Αρη να παραχωρήσει ένα “δικό του” παιδί. Αυτή είναι η μία πλευρά, γιατί πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά η οποία πολλές φορές δίνει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. 

Και στην περίπτωση της παραχώρησης του Χρυσόπουλου στην ΑΕΚ, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ουσιαστικά να βάλει τέλος στις… φήμες, ή στις παραφιλολογίες αν προτιμάτε, για το τι ακριβώς ισχύει πίσω από τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Το πώς έφτασε στην Ένωση ενώ στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου ήταν στο πλάνο του για τον “νέο” Αρη, αφού η άποψη που είχε σχηματίσει ο Κροάτης για αυτόν (αγωνιστικά) ήταν εξαιρετική.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΕ ΟΡΟΥΣ”

Στο περιθώριο της παρουσίας της ομάδας στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας για το φιλικό με την Μπότεφ, ο Παλίκουτσα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν εκεί (μεταξύ αυτών και ο απεσταλμένος της Metromedia). Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για ένα θέμα που πολλοί το είχαν αναγάγει σε... μείζονος σημασίας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ουδέποτε έφτασε αυτό το θέμα να είναι σημείο έντονης διαμάχης με τον Θόδωρο Καρυπίδη.

“Μιλήσαμε μαζί του (σ.σ με τον Χρυσόπουλο) πριν από έναν μήνα και με ενημέρωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα τον άφηνε προτού τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Β΄ Εθνική. Το κατάλαβα και τον περίμενα να γυρίσει για να τον προωθήσω στην πρώτη ομάδα. Ξαφνικά όμως άρχισαν οι φήμες περί πρότασης της ΑΕΚ. Τον κάλεσα στο γραφείο μου, του εξήγησε το πλάνο που είχα για αυτόν και το πώς θα εξελιχθεί σε εμάς. Σκοπός μας ήταν να του δώσουμε χρόνο, αλλά κατάλαβα ότι εκείνος ήθελε πολύ να πάει στην ΑΕΚ. Είχε μιλήσει και τον προπονητή τους. Τα δεδομένα για μένα άλλαξαν όταν μου έστειλε μήνυμα (σσ ο Χρυσόπουλος) και απαίτησε συγκεκριμένους όρους για να παραμείνει στον Αρη. Ζήτησε να έχει το δικαίωμα αποχώρησης εάν δεν είχε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Όροι που για μένα δεν ήταν αποδεκτοί. Όταν είσαι παιδί του Αρη και πιστεύεις στον εαυτό σου δεν βάζεις όρους. Φαίνεται ότι βάζεις πάνω από το κλαμπ το συμφέρον σου. Για μένα το θέμα τελείωσε εκεί” εξήγησε ο Παλίκουτσα και ρωτήθηκε αν το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε σημείο διαμάχης με τον Θόδωρο Καρυπίδη, όπως κάποιοι διέρρευσαν… “δεν μάλωσα μαζί του, το ξεκαθαρίζω. Είναι φυσιολογικό να συζητάς κάθε απόφαση για να βρίσκεις λύση. Εγώ δέχομαι τις απαιτήσεις του προέδρου κι αυτός δέχεται τον τρόπο που θέλω να δουλέψουμε. Πρέπει να καταλαβαίνω τη δική του οπτική κι εκείνος τη δική μου”.

Στην αναφορά που έκανε στους νέους έθεσε και το εξής παράδειγμα: "Στις δηλώσεις που είχα κάνει είπα για την πρότασή μου σε έναν 15χρονο τερματοφύλακα. Του έδειξα τον δρόμο ώστε να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας του Αρη τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με το σχολείο, που είναι επίσης σημαντικό. Δεν θέλω από τους μικρούς να ρίχνουν όλο το βάρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εάν όμως διαλέγει τη Ντουνάιτσκα Στρέντα από τον Αρη, την πόλη του και τους φίλους του ή την οικογένειά του, ποιός κάνει λάθος σε αυτή την περίπτωση; Οχι αυτός, αλλά όσοι τον συμβουλεύουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει. Οταν κάποιος παίκτης είναι στην ακαδημία του Αρη, πρέπει να σκέφτεται ότι είναι εκεί για να φτάσει στην πρώτη ομάδα".

Ο ΦΟΡ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ”

Μέχρι στιγμής ο Αρης έχει προχωρήσει σε επτά μεταγραφικές κινήσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται η άφιξη στη Θεσσαλονίκη των Τζόναθαν Μενέντες και Νέβεν Τζούρασεκ, με την ομάδα να ενισχύεται στα πλάγια της επίθεσης και στη μεσαία γραμμή με την προσθήκη του Κροάτη αμυντικού χαφ. Στη διάρκεια της συζήτησής μας, ο Παλίκουτσα αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν και σε εκείνες που θ’ ακολουθήσουν εντός των ημερών με σκοπό την ταχύτερη και καλύτερη στελέχωση του ρόστερ σε θέσεις που υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Όπως είναι ο βασικός επιθετικός. “Έχουμε συμφωνήσει με ομάδα από τη La Liga για επιθετικό, θα πρέπει απλά να βρεθώ με τον παίκτη και από κοντά. Όπως γνωρίζετε δεν θα υπογράψω κάποιον παίκτη αν πρώτα δεν τον δω ως χαρακτήρα. Να τον γνωρίσω, να μιλήσω μαζί του", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι… “είμαστε στις τελικές επαφές με ακόμα δύο εξτρέμ”.

Σε ερώτηση για τον Ματέι Βίντρα, ήταν ξεκάθαρος: " Ανάλογα με την εξέλιξη της προετοιμασίας και των αγώνων στην Ευρώπη, είμαστε ανοικτοί στο ενδεχόμενο απόκτησης δύο επιθετικών. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ”.

Επίσης, αναφέρθηκε στους επτά παίκτες που ήρθαν. Όπως ο Φατόρε, για τον οποίον είπε ότι… “υπάρχει μια συγκεκριμένη ιδέα”, ο Πάβιτσιτς… “ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ριέκα, όταν ήμουν εκεί. Ο καλύτερος στη θέση του, σε όλη την Κροατία εκείνη την περίοδο”, ο Αηδόνης τον οποίο χαρακτήρισε “ταλαντούχο Έλληνα στόπερ, που έπαιξε σε όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας. Ενώ, για το πώς ο Φρανκ Φεράρι “κέρδισε” τον Βασίλη Ζαγαρίτη με τον οποίον ο Παλίκουτσα είχε προχωρημένες επαφές, εξήγησε ότι… “Ήθελα πολύ να τον φέρουμε, αλλά υπήρξε έντονη καθυστέρηση και σε 2-3 εβδομάδες αλλάζουν πολλά. Οταν χάνεις χρόνο πρέπει να πάρεις μία απόφαση για την ομάδα. Μπορεί να είναι κόντρα στη φιλοσοφία του, αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική από αυτόν. Ο Φεράρι γνωρίζει το Πρωτάθλημα κι αυτό κάνει την επιλογή του εξίσου καλή με αντίστοιχη ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή”.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ”

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έκανε αναφορά και στην περίπτωση του Μπριάν Νταμπό, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή για το φιλικό με την Μπότεφ και όπως ξεκαθάρισε… “δεν υπολογίζουμε τον Νταμπό ακόμα και για τα φιλικά ή τα κομμάτια της προπόνησης που η ομάδα δουλεύει πάνω στην τακτική. Του είπα να βρει μία αλλαγή στην καριέρα του και του έδωσα τον χρόνο. Έχει πολύ ποιότητα, αλλά δεν το έχουμε δει στο γήπεδο ή στην καθημερινή δουλειά του” και πρόσθεσε ότι… “πράγματα που έγιναν πέρυσι εδώ, θα σταματήσουν να υφίστανται. Ολοι κάνουν λάθη, όπως και εγώ. Αλλά προσπαθώ και δουλεύω για να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ με ομαδικό πνεύμα και πειθαρχία. Είμαι αυστηρός σε αυτό. Μέχρι στιγμής έχουμε πειθαρχία. Εάν όμως παίκτες αργούν στην προπόνηση, λένε δικαιολογίες ή είναι πιο σημαντικές οι παραλίες, τότε είναι οι λάθος παίκτες”, ενώ για την υπόθεση του Νικολά Ενκουλού σημείωσε ότι τη χειρίζεται ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.