Πάλεψε στην Πόλη ο ΠΑΟΚ , ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλατασαράι

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε για δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη, αντιμετωπίζοντας μπροστά σε 2.500 φίλους του την Γαλατασαράι σε μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα στο Rams Park, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στην πρεμιέρα του νέου Europa League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να καλείται να διαχειριστεί την πίεση του αντιπάλου , ο οποίος ήθελε να εκμεταλλευτεί και τη δύναμη της έδρας , ωστόσο οι 50.000 φίλαθλοι της Γαλατά δεν φάνηκε να επηρεάζουν τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι είδαν τον Όσιμεν να απειλεί με κεφαλιά στο 1΄, ωστόσο απάντησαν 5 λεπτά αργότερα με τον Κωνσταντέλια να έχει την πρώτη τελική του ΠΑΟΚ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να περνάει ωστόσο άουτ.

Η δεύτερη διαδοχική φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να βρίσκεται εντός της περιοχής, ωστόσο η προσπάθεια του σταμάτησε πάνω στον Γκιουνάι που είχε πάρει… θέση, ενώ υπήρξε υπόδειξη και για οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 10’ είχαν τη δική τους ευκαιρία με τον Αϊχάν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στιγμή αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Κοτάρσκι μάζεψε τη μπάλα.

Ο ‘’Δικέφαλος του Βορρά΄΄ έβγαινε με αξιώσεις στον κενό χώρο, σε μία τέτοια φάση η μπάλα έφτασε στα πόδια του Καμαρά, αυτός έκανε το σουτ με τον Τούρκο γκολκίπερ να μην δυσκολεύεται στο να την μπλοκάρει.

Η Γαλατά σε διάστημα τριών λεπτών είχε αξιοσημείωτες ευκαιρίες με τον Όσιμεν στο 25΄να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ότο, αλλά τον Κοτάρσκι να λειτουργεί εξαιρετικά, ενώ το ίδιο έκανε ο Κροάτης και στην περίπτωση της προσπάθειας του Σάρα απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Οι δύο τελευταίες στιγμές για τους Τούρκους στο πρώτο ημίχρονο είχαν πρωταγωνιστές τους Αγκιούν στο 42΄που αστόχησε εξ επαφής, αλλά και τον Όσιμεν που με κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τον ΠΑΟΚ άνηκε στον Κωνσταντέλια ο οποίος βγήκε ‘’φάτσα’’ με τον Γκιουνάι έπειτα από μεταβίβαση του Κόλει, ωστόσο ο Τούρκος κίπερ του είπε ‘’όχι’’ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με το 0-0.

Έκανε το 1-1 αλλά δεν του έφτασε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους οι οποίοι στο 47΄κέρδισαν κόρνερ, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά, ο Μπάμπα Ράχμαν δεν μπόρεσε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 των Τούρκων.

Ο Δικέφαλος θέλησε να ανασυνταχθεί και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα βρεθούν στο διάβα του, κυκλοφόρησε ανά διαστήματα σωστά τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο του έλειπε η πάσα που θα ΄΄ξεκλείδωνε’’ την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι Τούρκοι παραλίγο να φτάσουν σε δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα όταν ο Ότο λανθασμένα επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα στον Κοτάρσκι, μη έχοντας δει τον Όσιμεν που καιροφυλακτούσε , ωστόσο με εντυπωσιακό τρόπο ο Κροάτης απομάκρυνε.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέκσου έψαχναν το γκολ που θα έφερνε την αναμέτρηση στα ίσα, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία στιγμή , εκ νέου με τον Όσιμεν, τον οποίο σταμάτησε ο Κοτάρσκι, με τους «ασπρόμαυρους» να απαντούν στο 63΄με σουτ του Τάισον από το ύψος της περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Γκιουνάι.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Τάισον , το έκανε ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος στο 67΄ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ότο και την αδρανή απομάκρυνση του Γκιουνάι, πλασάροντας από κοντά για το 1-1.

Μετά την επίτευξη της ισοφάρισης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τισουντάλι στη θέση του Τσαλόφ, θέλοντας να προσθέσει πίεση στην επιθετική του γραμμή.

Στο 76΄και έπειτα από φάση διαρκείας, ο Όσιμεν πάσαρε εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ στον Ακγκιούν, ο οποίος εκτέλεσε με τον Κοτάρσκι να μην μπορεί να αποσοβήσει το 2-1 για τους γηπεδούχους που πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα με την κοντινή προσπάθεια του Ακγκιού.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε προσθέσει νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, Ντεσπόντοφ, Σβαμπ, Μπακαγιόκο, ήρθαν να προστεθούν στο πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού που είδε την ομάδα του να βρίσκεται κοντά στην ισοφάριση έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βούλγαρου που βρήκε τον Κόλεϊ στην καρδιά της περιοχής, ωστόσο η προσπάθεια του Γκαμπονέζου στόπερ σταμάτησε στην άμυνα των Τούρκων.

Την ώρα που ο Δικέφαλος έψαχνε το 2-2 , οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν και 3ο γκολ, με τον Μάουρο Ικάρντι ο οποίος έγιμνε αποδέκτης της μπάλας από τον Ντεμιρμπάι και με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 3-1.

Γαλατασαράι: Γκιουνάι, Αϊχάν, Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ, Ακγκούν, Μέρτενς, Οσιμέν.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ, Καμαρά, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιρς, Τσάλοφ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.