Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας: Απέσυρε την ανάρτηση για τη δολοφονία Καρούση

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2024

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση στο Τελ Αβίβ από χτύπημα της Χαμάς, η Παροικία γνωστοποιεί πως αποφάσισε να αποσύρει την επίμαχη τοποθέτηση.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, η Παροικία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα όσα καταγράφει το thestival, η απόσυρση της εν λόγω ανάρτησης γίνεται «σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος».

Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Στην ανάρτησή της, για τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση, η Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος, υποστήριζε «ότι, δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού».

Όπως τονίζει η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα στη σημερινή της ανάρτηση, «εμείς στην παλαιστινιακή κοινότητα, γνωρίζοντας πολύ καλά τον πόνο της ανθρώπινης απώλειας, μοιραζόμαστε τον πόνο και το πένθος των οικογενειών των αθώων θυμάτων, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται, προκειμένου να δυσφημίσουν το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και τον αγώνα του».

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση από την Παλαιστινιακή Παροικία:

«Η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Έλληνα πολίτη στη Γιάφα. Αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος.

Η αρνητική αντίδραση μερικών ΜΜΕ στην Παλαιστινιακή Κοινότητα, από έναν εξαιρετικά ελάχιστο αριθμό σιωνιστικών και εχθρικών φωνών στην Ελλάδα, δεν εκφράζει με κανέναν τρόπο τη θέση του ελληνικού λαού που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής.

Διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή. Εμείς στην παλαιστινιακή κοινότητα, γνωρίζοντας πολύ καλά τον πόνο της ανθρώπινης απώλειας, μοιραζόμαστε τον πόνο και το πένθος των οικογενειών των αθώων θυμάτων, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται προκειμένου να δυσφημίσουν το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και τον αγώνα του.

Πάντα καλούμε για άμεση κατάπαυση του πυρός ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία! Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη, δώστε στους λαούς την ευκαιρία να ζήσουν ειρηνικά. Σταματήστε τον πόλεμο, άρση του αποκλεισμού, να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να αρχίσει η ανοικοδόμηση της περιοχής. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων».

  • Σε κλίμα οδύνης φίλοι και συγγενείς του Ιωνά, στη Θεσσαλονίκη, τέλεσαν, επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.