«Παίρνει φωτιά» η Τούμπα

Metrosport Team24 Ιουλίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε για τον ΠΑΟΚ με το Ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Μπάνια Λούκα. Όλοι αντιλαμβάνονται ή μέσω απλής λογικής ή λόγω του ότι έχουν παρακολουθήσει πάρα πολλούς αγώνες τέτοιου είδους, ότι ο Δικέφαλος έχει το προβάδισμα αλλά…. Αυτό το «αλλά» είναι που παρενοχλεί, σμικρύνει τη βεβαιότητα πρόκρισης και επιβάλλει το να υπάρξει τεράστια αυτοσυγκέντρωση και προσοχή από όλους όσους θα βρεθούν στην Τούμπα. Πρώτος φυσικά στην κατάταξη των συμβαλλόμενων στην ισχυρή πιθανότητα πρόκρισης του Δικεφάλου , είναι ο προπονητής του Ρασβάν Λουτσέσκου. 

Η ικανότητα και κυρίως η δυνατότητα να μπολιάσει στο μυαλό των παικτών το πως θα ξεκινήσουν, τι θα προσέξουν και πως θα αντιδράσουν ανάλογα με την εξέλιξη του ματς είναι αυτό που πέρυσι απέδειξε ότι μπορεί να το πετύχει. Ωστόσο και οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να εξαφανίσουν τον κόσμο γύρω τους, να σβήσουν την μεταγραφολογία από το μυαλό τους- όσους τους απασχολεί- και να αντιληφθούν ότι η πρόκριση στους νέους ομίλους champion league αποτελεί για τους ίδιους και τον ΠΑΟΚ εκτόξευση στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Η διοίκηση δύναται να προσφέρει – και απ’ ότι φαίνεται το κάνει- στο αμέσως επόμενο στάδιο. Η εν δυνάμει απόκτηση του σέντερ φορ Τσάλοφ και η ισχυρή πιθανότητα για τον Τισσουνταλί σε συνδυασμό με τον ερχομό κεντρικού χαφ (αφού φαίνεται ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες για τον Μεϊτέ) είναι τα «μπαλαντέρ» που θα δώσουν στον Δικέφαλο την ισχυροποίηση του συνόλου που επιθυμούμε. Ωστόσο αυτό που μετράει περισσότερο τούτη την στιγμή, κατά την άποψή μας, είναι η κερκίδα. Σε παιχνίδια κρίσιμα, όταν αυτά είναι τα πρώτα της χρονιάς, δεν θεωρείται απίθανη μια όχι καλή εμφάνιση ή και να ¨στραβώσει¨ μέσα στο παιχνίδι το αποτέλεσμα. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δύναται ως ένα σημαντικό βαθμό, με την υποστήριξή του να δώσει στην ομάδα και τους παίκτες την ψυχολογία που χρειάζονται για να ωθήσουν τους εαυτούς τους στο μέγιστο δυνατό. Να καταφέρουν να ανατρέψουν κάτι αρνητικό ή ακόμη και να επεκτείνουν το μέγεθος ενός θετικού αποτελέσματος. Δυστυχώς ή νέα τάξη πραγμάτων στα εισιτήρια διαρκείας δημιούργησε σοβαρά ή και αξεπέραστα προβλήματα στους κατοίκους του εξωτερικού ή και σε μικρά παιδάκια που μπορούσαν να συνοδεύσουν τον γονέα τους. Δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε πως το κράτος επέβαλε το ηλεκτρονικό εισιτήριο χωρίς να το παρουσιάσει δίχως προβλήματα γι’ αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν , απ’ όπου κι αν προέρχονται. 

Το να επισκέπτονται οι ομογενείς την χώρα μας, για οποιοδήποτε λόγο και δη για να δουν απλά έναν αγώνα, αποτελεί εδώ και δεκαετίες, μείζονα επιθυμία για τους πάντες. Κι όμως αντί να διευκολύνουν τους φιλάθλους και τις οικογένειές τους, επί του παρόντος τους έθεσαν ανυπέρβλητα εμπόδια. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ στηριζόμενος στο περυσινό του τερματισμό θέλει να συνεχίσει τις αγωνιστικές του επιτυχίες. Φυσικά είναι εύκολο να αποδίδεις γραπτά την επιθυμία σου ως φίλαθλος, παράγοντας δημοσιογράφος. Το πρώτο εμπόδιο είναι χαμηλό αλλά αν δεν το προσέξεις μπορεί και να σκοντάψεις. Γι αυτό σήμερα, σε όλα τα χρονικά σημεία, όπως και στο ματς με την ΑΕΚ που έκρινε το πρωτάθλημα, όλοι μας είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε δίπλα στο σύλλογο που υποστηρίζουμε και αγαπάμε τόσο πολύ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.