Πόλο: Με ψυχή και άμυνα η Ελλάδα στα ημιτελικά του κόσμου

Παναγιώτα Χαλκιά25 Ιουλίου 2023

Χαρη στην καταπληκτική της άμυνα και ένα γκολ του Σκουμπάκη στο φινάλε η Ελλάδα πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου κερδίζοντας με 10-9 το Μαυροβούνιο. Στον ημιτελικό η εθνική μας θα αντιμετωπίσει είτε την Ιταλία, είτε τη Σερβία.

Στα δυο πρώτα οκτάλεπτα το Μαυροβούνιο σκόραρε μόνο στον παίκτη παραπάνω. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν σταθεροί στην άμυνα, δεν έκαναν λάθη και δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο να φτάσει εύκολα στο γκολ. Κατάφεραν να προηγηθούν με 6-3 στο δεύτερο οκτάλεπτο αλλά οι αντίπαλοι μείωσαν στο τέλος της περιόδου σε 6-4 και έφτασαν ένα γκολ μακριά στις αρχές του τρίτου. 

Ο Γενηδουνιάς με το πέμπτο του τέρμα στην αναμέτρηση έκανε το 7-5 και ο Καλογερόπουλος έκλεψε τη μπάλα στην επόμενη άμυνα κρατώντας το προβάδισμα των δυο τερμάτων. Το Μαυροβούνιο έκανε το 7-6 και η Εθνική έχασε τον Παπαναστασίου, ο οποίος δέχθηκε τρεις ποινές. Ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου, οι παίκτες του Γκοϊκοβιτς ισοφάρισαν σε 7-7 εκμεταλλευόμενοι και το 2/9 της γαλανόλευκης στον παίκτη παραπάνω. 

Ο Αργυρόπουλος με πέναλτι έκανε το 8-7 για την Ελλάδα στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου. Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε αλλά με όμορφο γκολ στον παίκτη παραπάνω η γαλανόλευκη έκανε το 9-8. O Σπάιτς σκόραρε από τη θέση του φουνταριστού για το 9-9.

Ο Ζερδεβάς με καταπληκτική διπλή απόκρουση δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πάρει το προβάδισμα αλλά η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω στην επίθεση. Ο Σκουμπάκης στον παίκτη παραπάνω έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 10-9, το Μαυροβούνιο είχε δοκάρι στην επόμενη επίθεση και η γαλανόλευκη πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Οι συνθέσεις  

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος

Μαυροβούνιο (Βλαντιμίρ Γκοΐκοβιτς): Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς, Βούγιοβιτς, Ντούρο Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Βασίλιγιε Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.