Παγκόσμιο Βουδαπέστη 2023: Προσπάθησαν αλλά έμειναν εκτός τελικού Γκούσιν & Δόση

Παναγιώτα Χαλκιά25 Αυγούστου 2023

Εκτός τελικού στο άλμα εις ύψος έμειναν Τατιάνα Γκούσιν και Παναγιώτα Δόση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η Τατιάνα Γκούσιν άρχισε τον αγώνα της από το 1.75, το οποίο πέρασε με την πρώτη, όπως και το 1.80μ. Με ένα όμορφο και καθαρό άλμα πέρασε με την πρώτη και το 1.85μ ενώ χρειάστηκε τρεις για να ξεπεράσει τα 1.89μ. Η αθλήτρια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.92μ, επίδοση που αποτελεί και το φετινό της ρεκόρ. 

«Έκανα το ίδιο λάθος που έκανα και πέρυσι. Είναι λίγο χαζό. Για τα δεδομένα μου είμαι υγιής, μούδιασα και αγχώθηκα κάποια στιγμή. Είμαι εδώ, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Θα μου μείνει ένα γιατί. Θέλω να κλάψω αλλά το να κλάψω για το 1.89μ δεν έχει σημασία καθώς στην Ελλάδα οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους. Έξι χρόνια τώρα ταλαιπωρούμαι από το γόνατο μου. 

Έγινα καλά, έκανα μια καλή αρχή στο γκαλά της Φιλοθέης αλλά αλλά μετά μου βγήκε κάτι άλλο. Παράλληλα, μου βγήκε μια αγανάκτηση και αναρωτήθηκα αν θα κάνω μια χρονιά χωρίς τραυματισμό. Νομίζω το όνομα μου είναι συνώνυμο με τον τραυματισμό και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν μου αρέσει. Θα κρατήσω ότι είμαι εδώ, είμαι χαρούμενη για αυτό. Θα μου μένει το γιατί. Πάμε για του χρόνου», υποστήριξε μετά το τέλος των προσπαθειών της.






Η Παναγιώτα Δόση πέρασε με την πρώτη το 1.75, με την τρίτη προσπάθεια το 1.80μ ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.85μ. 

«Είχα ένα τραυματισμό τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, είχα ένα άσχημο διάστρεμμα. Το πάλεψα ψυχικά όσο μπόρεσα για να βρεθώ σε αυτόν τον αγώνα. Είμαι χαρούμενη γιατί δεν ήξερα ότι έχω αυτήν την ψυχική δύναμη να το αντιμετωπίσω. Πέρασα δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Θέλω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που είμαι χαρούμενη που κάνω τρία άκυρα στο 1.85μ. Δεν πίστευα ότι θα βρεθώ εδώ, μόνο ο πατέρας μου το πίστευε. Το βλέπαμε να έρχεται σιγά σιγά με την προπόνηση και τους αγώνες. Άρχισα να πιστεύω ότι είμαι καλά και εγώ, έδειξα ότι είμαι σε καλό επίπεδο και μπορώ να κυνηγήσω ένα τέτοιο επίπεδο γιατί δεν είναι μακριά από τις επιδόσεις μου. 

Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι κοντά στην ελίτ που βρίσκεται κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν το πιστεύω ότι είμαι εδώ. Αγαπάω τόσο πολύ το ύψος και τον στίβο και θέλω να φτάσω σε όσο καλύτερο επίπεδο μπορώ, αρκεί να εκπληρώνει και πνευματικούς στόχους ταυτόχρονα. Το προσπαθώ πολύ. Άλλαξα την προπόνηση, τον χαρακτήρα μου στην προπόνηση, υπέμεινα πράγματα και είδα ότι ο κόπος και η δουλειά αποδίδει. Θέλω να βρεθώ ξανά τα επόμενα χρόνια. Μακάρι να γίνει γιατί είμαι ευτυχισμένη εδώ. Η επόμενη είναι Ολυμπιακή χρονιά και για μένα είναι ευτυχία. Να γίνει καλά το πόδι μου και πάμε», τόνισε μετά το τέλος των προσπαθειών της.

Η αθλήτρια έκανε το ντεμπούτο της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έδειξε ότι έχει να δώσει πολλά ακόμη. Το ρεκόρ της τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι 1.91μ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.