Παγκόσμιο Βουδαπέστη 2023: «Πέταξε» για Ουγγαρία το πρώτο γκρουπ της Εθνικής στίβου

Πέτρος Χαριζακλής17 Αυγούστου 2023

Το πρώτο γκρουπ της εθνικής μας ομάδας στίβου αναχώρησε την Πέμπτη (17/8) για την Βουδαπέστη, εκεί όπου το Σάββατο (19/8) ξεκινάει το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Η ομάδα μετέχει στους αγώνες με 22 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων οι 13 ταξιδέψουν την Πέμπτη (17/8) από Αθήνα για Βουδαπέστη. Ανάμεσα σε αυτούς οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Ελίνα Τζένγκο που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη φετινή διοργάνωση.

Ο κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο μήκος στη διοργάνωση του Όρεγκον κι ένα από τα φαβορί για το χρυσό στους φετινούς αγώνες, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη το Σάββατο 19 Αυγούστου. Την ίδια ημερομηνία ταξιδεύει ένα άλλο δυνατό χαρτί της ελληνικής ομάδας, ο άλτης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής.

Στην Ουγγαρία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι πρωταθλητές της σφυροβολίας που πραγματοποιούν κοινές προπονήσεις με τους Κύπριους και Ούγγρους πρωταθλητές. Οι Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Κώστας Ζάλτος και Σταματία Σκαρβέλη θα μεταβούν αύριο απευθείας από το Σομπατελί στη Βουδαπέστη, προκειμένου να συναντήσουν την υπόλοιπη ομάδα. Αρχηγός αποστολής της ελληνικής ομάδας είναι ο Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος θα συμμετάσχει και στο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέου συμβουλίου στις 17 Αυγούστου.

Δηλώσεις έκαναν μερικοί αθλητές κατά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Είναι η 5η μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αισθάνομαι έτοιμη, θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ, πάντα είναι μια καινούρια εμπειρία. Ο συναγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος αλλά αισθάνομαι έτοιμη».

Νίκος Ανδρικόπουλος: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Θεωρώ πως είμαι έτοιμος, περιμένω τη συμμετοχή μου με ανυπομονησία και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Πιστεύω πως μπορώ να πετύχω κάτι καλό και θα κυνηγήσω ό,τι μπορώ».

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ: «Αυτή είναι 6η συνεχόμενη παρουσία μου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αρχικά για εμένα στη χρονιά ήταν να αγωνιστώ τα 35 χλμ, ήρθε η πρόσκληση να αγωνιστώ και στα 20 χλμ. Σίγουρα άλλαξε τον προγραμματισμό μου γι' αυτόν τον αγώνα αλλά έχω ετοιμαστεί κατάλληλα για τα 35 χλμ. και θέλω να ελπίζω πως όλα τα πάνε καλά. Σκεφτόμουν την πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέρασαν 12 χρόνια από τότε. Για εμένα είτε Ολυμπιακοί Αγώνες, είτε Ευρωπαϊκό είτε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο, με το ίδιο θέλω και παλεύω κάθε φορά για να γίνομαι καλύτερος».

Κυριακή Φιλτισάκου: «Αρχικά είμαι ενθουσιασμένη, είναι το δεύτερό μου Παγκόσμιο. Ανυπομονώ, έχω δουλέψει πάρα πολύ. Θα κατέβω και στα δύο αγωνίσματα. Στο 20άρι θα ήθελα μια καλύτερη θέση από την περσινή, στα 35 χλμ. θα ήθελα ένα φετινό ρεκόρ, πιστεύω πως το έχω. Ανυπομονώ, θέλω να δω πως θα είναι γιατί θα κάνω και τα δύο αγωνίσματα, είναι η πρώτη φορά που θα τα κάνω και τα δύο μέσα σε πέντε ημέρες».

Ελίνα Τζένγκο: «Είμαι πολύ χαρούμενη για τη 2η συμμετοχή μου σε Παγκόσμιο, ελπίζω να το απολαύσω αυτή τη φορά και να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να έρθουν όλα έτσι όπως τα περιμένω».

Η ελληνική ομάδα

Άνδρες

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)

Τριπλούν: Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων)

Τριπλούν: Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων)

Σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος)

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Σφυροβολία: Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

Γυναίκες

200 μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλιδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

400 μ. εμπ.: Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ)

Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)

Ύψος: Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)

Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Κυριακή Φυλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

35χλμ. βάδην: Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλονίκηση Μυτιλήνης)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.