Παγκόσμιο Βουδαπέστη 2023: Εκτός τελικού ο Φραντζεσκάκης, έμεινε 14ος

Πέτρος Χαριζακλής19 Αυγούστου 2023

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έμεινε εκτός τελικού της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέμενε τη διεξαγωγή του Β’ γκρουπ προκειμένου να δει εάν είναι αρκετά τα 74,05 μ. που είχε σημειώσει στο Α’ γκρουπ, όμως, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της σφυροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 74,05 μ. στο πρώτο προκριματικό γκρουπ που τον κατατάσσουν στην 14η θέση.


Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε τον αγώνα του με τα 74,05 μ., συνέχισε με 73,30 μ. και στην τρίτη του βολή μπήκε στη βαλβίδα και στην περιστροφική κίνηση του έφυγε η σφύρα στον κλωβό και “έγραψε” άκυρη βολή.

«Θεωρητικά δεν μου αξίζει να μπω με 74 μέτρα στον τελικό. Είναι πολύ λίγα. Αν όμως γίνει ένα θαύμα και περάσω υπόσχομαι καλύτερη εμφάνιση στον τελικό», είπε αρχικά ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά έχασα προπόνηση Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θεωρητικά θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος που κατατάσσομαι 13ος ή 14ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες η προπόνηση έδειξε ότι είχα επανέλθει πλήρως και μπορούσα να ρίξω έστω 76 μέτρα. Είναι γελοία αυτά τα μέτρα. Δηλαδή νιώθω ότι έχω βρει τον τρόπο για τις μεγάλες βολές απλά δεν είμαι τόσο σταθερός ακόμη. Αν είμαι έξω κυνηγάμε για του χρόνου τους Ολυμπιακούς αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.