Παγκόσμιο Βουδαπέστη 2023: Χάλκινη η Ντρισμπιώτη - Στην 26η θέση η Φιλτισάκου

Πέτρος Χαριζακλής24 Αυγούστου 2023

Το πρώτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη πήρε η ελληνική Εθνική ομάδα, με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να τερματίζει στην 3η θέση στον κόσμο στα 35 χλμ. βάδην με 2.43.22.

Αυτό είναι το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελληνίδα που την περσινή χρονιά ήταν Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε 20χλμ. και στα 35 χλμ. ενώ στο Παγκόσμιο του Ορεγκον ήταν 4η στο 35άρι.




Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε μια σταθερή κούρσα, βρισκόταν από την αρχή στο γκρουπ οκτώ αθλητριών που έδειχναν να προπορεύονται και πήρε το χάλκινο μετάλλιο έχοντας μπροστά της μόνο τις Πέρεθ (Ισπανία) και Γκαρσία Λεόν (Περού).


Στην 26η θέση τερμάτισε η Κυριακή Φιλτισάκου με χρόνο 3.02.16. Η 23χρονη αθλήτρια το πάλεψε και στα τελευταία χιλιόμετρα σκαρφάλωσε αρκετές θέσεις. Μια σημαντική προσπάθεια για την Φιλτισάκου που πέρυσι δεν είχε καταφέρει να τερματίσει στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου στα 35χλμ. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες η νεαρή βαδίστρια τερμάτισε στην 38η θέση στα 20χλμ.


Δεν τερμάτισαν Παπαμιχαήλ-Φιάσκα

Ο Αλεξανδρος Παπαμιχαήλ μετά την 38η θέση στα 20χλμ. συμμετείχε και στην κούρσα των 35 χλμ βάδην. Ωστόσο κάποιες στομαχικές διαταραχές τον εμπόδισαν να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και εγκατέλειψε λίγο μετά το 25ο χιλιόμετρο. Αυτό ήταν το έκτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που συμμετείχε ο Ελληνας αθλητής.

Στα 35 χλμ. των ανδρών το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ισπανός Μαρτίν με 2.24.30, με τον Πιντάδο (Εκουαδόρ) να τερματίζει στα 2.24.34. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιάπωνας Καβάνο με 2.25.12.


Στον πρώτο της αγώνα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Όλγα Φιάσκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα της στα 35 χλμ. βάδβν στο 22ο χιλιόμετρο. Η 21χρονη αθλήτρια είχε μια πτώση στη διάρκεια της κούρσας και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.