Παγκόσμιο Συλλόγων: Βόμβα της Αλ Αχλί, πέταξε εκτός την Αλ Ιτιχάντ!

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2023

«Βόμβα» από την Αλ Αχλί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων καθώς νίκησε με 3-1 την Αλ Ιτιχάντ των Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ και Φαμπίνιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα από την Αίγυπτο και κάτοχος του Champions League Αφρικής, ήταν άκρως αποτελεσματική και θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του Copa Libertadores Φλουμινένσε, με έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Αλ Αχλί πήρε το προβάδισμα στο 21', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μααλούλ, ενώ ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο στο 45', αφού ο Αλ Σενάουϊ απέκρουσε το σουτ του Γάλλου φορ.

Η Αλ Ιτιχάντ σπατάλησε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και ο Αλ Σαχάτ την τιμώρησε στο 59' γράφοντας το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, στο 62’, ο Ασούρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Αιγύπτιων κάνοντας το 3-0 σε αντεπίθεση.

Το μόνο που κατάφερε η Αλ Ιτιχάντ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής για την Αλ Ιτιχάντ, στο 90'+3' με τον Μπενζεμά, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Μοντέστ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για τη διοργάνωση, η κάτοχος του Champions League Ασίας, η ιαπωνική Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, επικράτησε με 1-0 της μεξικάνικης Κλαμπ ντε Λεόν, κατόχου του Champions Cup της CONCACAF. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 78' ο Ολλανδός Άλεξ Σαλκ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα.

Η Ουράβα θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικότην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι!

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων:

Αλ Αχλί - Φλουμινένσε (18/12 - 20:00)

Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς - Μάντσεστερ Σίτι (19/12 - 20:00)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.