Πάει Ολλανδία με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και πλέον, το εισιτήριο της πρόκρισης γίνεται πιο δύσκολα. 

Οι Ολλανδοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν τον έλεγχο επιχειρώντας να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Φορμπς από τα αριστερά τροφοδότησε στην περιοχή τον Άκπομ αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το σουτ του. 

Στο 11' ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά, κέρδισε την μπάλα, ο Μλαντένοβιτς έκανε το πλασέ από τα αριστερά αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ. Στο 25' μετά από ωραία συνεργασία των παικτών των φιλοξενούμενων στα δεξιά, ο Μπέρχαους έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Ντραγκόφσκι. 

Τρία λεπτά αργότερα ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του από τα δεξιά, ο Μπέρχαους έδωσε στον Φιτζ-Τζιμ, εκείνος του έστρωσε την μπάλα για να εκτελέσει δυνατά για το 1-0.  

Το τριφύλλι προσπάθησε να ισορροπήσει και ένα λεπτό πριν οι δυο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Μπακασέτας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την παρέμβαση του Πάρσβεερ. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 54' ο Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Μπακασέτα αλλά ο VAR επιβεβαίωσε τον βοηθό και έδωσε οφσάιντ. 

Στο 63' έκλεψαν οι πράσινοι με τον Αράο, ο Μπακασέτας έδωσε τη μπάλα στον Γερεμέγεφ, εκείνος πλάσαρε με τη μία αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακασέτας απείλησε με σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 και θα επιδιώξει την ανατροπή στην Ολλανδία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (63' Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (76' Μακσίμοβιτς), Αράο, Μαντσίνι (63' Τετέ), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (87' Λημνιός), Γερεμέγεφ (83' Ιωαννίδης) 

Άγιαξ: Πάσβεερ, Ρένς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Φιτζ-Τζιμ (67' ντεν Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ (82' Μπρόμπεϊ), Μπέρχαους (57' Γκάαεϊ), Άκπομ (67' Τραορέ), Μπόρχες (57' Γκοντς)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.