Πάει για αναβολή η ακρόαση της Σίτι για τις 115 παραβάσεις

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει εμφανίσει αυξημένα λογιστικά έσοδα μέσω της Etihad Airways και είναι αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες. Η «δίκη του αιώνα» αφορά σε 115 παραβιάσεις του οικονομικού Fair Play μεταξύ 2009 και 2018. Πρόκειται για παραβάσεις που αναφέρθηκαν το 2023 μετά από τετραετή έρευνα, μετά τη δημοσίευση εγγράφων του Football Leaks από το Der Spiegel.

Για τι κατηγορείται η πρωταθλήτρια Αγγλίας; Σύμφωνα με το κατηγορητήριο διεξήγαγε κατά συρροή οικονομική εξαπάτηση για να κυριαρχήσει στην Premier League από τότε που έγινε ιδιοκτήτης της ο δισεκατομμυριούχος Σεΐχης Μανσούρ (2008). Ωστόσο, η απόφαση δεν αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, καθώς θα περάσουν αρκετοί μήνες εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «The Mirror» η ετυμηγορία αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς η Σίτι έχει το δικαίωμα της έφεσης αν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Τα πράγματα φαίνεται πως παίρνουν διαφορετική τροπή και η διαδικασία πρόκειται να αναβληθεί. Η «σύγκρουση» μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Premier League προέρχεται από μία αλλαγή στους κανονισμούς που συνέβη μετά από ψηφοφορία τον περασμένο Φεβρουάριο, στην οποία η τελική απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Σε περίπτωση που η Σίτι κατηγορηθεί, οι πιθανές ποινές μπορεί να κυμαίνονται από αφαιρέσεις βαθμών, χρηματικά πρόστιμα, απαγορεύσεις μεταγραφών ακόμη και αποβολή από την Premier League!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.