Oζντόεφ, ο Σάκχοφ της νέας εποχής του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός24 Οκτωβρίου 2023

Ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του Μαγκομέντ Οζντόεφ που περιμένει ο Λουτσέσκου και οι άνθρωποι που εισηγήθηκαν την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, αυτό που είδαμε κόντρα στον Ατρόμητο. 

Ο 30χρονος Ρώσος έχει έρθει από την Καραγκιουμρούκ, με την ταμπέλα του χαφ που πέρυσι πάτησε περισσότερο από κάθε άλλον στην αντίπαλη περιοχή στο τουρκικό Πρωτάθλημα και αυτό είναι το στοιχείο που εκτίμησε περισσότερο από κάθε τι άλλο ο προπονητής του Δικεφάλου. Στην Καραγκιουμρούκ, με τα ιδιαίτερα του Πίρλο, έκανε την πιο παραγωγική σεζόν του σε γκολ και ασίστ (5 και 6 αντίστοιχα), αλλά αν θέλουμε να δούμε μόνο τα γκολ πρέπει να πάμε στο 2014-15 όταν σκόραρε έξι φορές με την φανέλα της Ρούμπιν Καζάν. 

Από έναν χαφ με 29 γκολ και 33 ασίστ σε 382 ματς, προφανώς το στοίχημα για τον ΠΑΟΚ είναι να πιάσει τις κορυφαίες επιδόσεις του σε αυτούς τους δύο τομείς ανά έτος και να τις πάει και ακόμη πιο πάνω. Για να κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο τον στόχο του ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Οζντόεφ, αυτός είναι να γίνει ο νέος Σάκχοφ της νέας εποχής. 

Για όσους το έχουν ξεχάσει, ο Ουκρανός που παίζει πλέον στο Καζακστάν στην Τομπόλ Κοστανάι, είχε κάνει τρεις εξαιρετικές σεζόν ως box to box μέσος στον ΠΑΟΚ. Την πρώτη, το 2016-17 είχε 8 γκολ, 2 ασίστ, την δεύτερη, 8-3 και την σεζόν του νταμπλ, 5 τέρματα και 2 ασίστ. Προφανώς, ο Ουκρανός μέσος είναι ένα σημείο σύγκρισης για τον Ρώσο και θα δούμε αν ο Οζντόεφ καταφέρει να γίνει πιο επιδραστικός στον τωρινό ΠΑΟΚ, σε σχέση με τον Ουκρανό στις ομάδες του Ιβιτς και της πρώτης θητείας του Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.