Ουσταμπασίδης: «Κουλιεράκης-Κωνσταντέλιας μπορούν να παίξουν σε μεγάλα πρωταθλήματα»

Metrosport Team23 Αυγούστου 2024

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λανς, το μειονέκτημα των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τους Κουλιεράκη-Κωνσταντέλια.

«Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρη ομάδα, αλλά καινούργια σε πρόσωπα. Ακόμη και τώρα μιλάνε για μεταγραφές. Αυτό που είναι διαπιστωμένο είναι η ταχύτητά που βλέπουμε στις ευρωπαϊκές ομάδες και αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα των δικών μας ομάδων. 

Και αυτό παρότι ένας τρόπος ύπαρξης της Λανς είναι να πουλάει, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός αγοράζει ακριβούς παίκτες. Η ρεβάνς, πάντως, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Το μεγάλο μειονέκτημα όπως είδαμε και με τον Άγιαξ είναι, ξαναλέω, ότι αυτές οι ομάδες είναι δύο ταχύτητες πάνω» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες μόνο στα μεταξύ τους ανεβάζουν ταχύτητες στο πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα, όπως είδαμε και στο Παναθηναϊκός-Τρίπολη, οι ταχύτητες είναι χαμηλές. Μιλάω για υψηλές εντάσεις σε μεγαλύτερη διάρκεια παιχνιδιού. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων πρωταθλημάτων. Ο ρυθμός στο δικό μας πρωτάθλημα είναι χαμηλός. Ένας παίκτης για να ανταποκριθεί πρέπει να έχει, βέβαια, και τα χαρακτηριστικά».

Για το γκολ του Ιωαννίδη κόντρα στη Λανς είπε: «Είναι ένα καλό γκολ, αλλά δεν έλεγα ότι αξίζει τόσες υπερβολές. Έχει δείξει την ικανότητά του και εδώ θέλω να σταθώ στην αξία των Ελλήνων παικτών. Του Κουλιεράκη που φεύγει για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και του Κωνσταντέλια. Μπορούν να παίξουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. 

Ο Κωνσταντέλιας πέρα από τον τρόπο που αγγίζει την μπάλα έχει και ευφυία. Ήταν μέσα σε δύο γκολ χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα. Θέλω να πω, ότι χαίρομαι για τον Κουλιεράκη. Γαλουχήθηκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ήρθε η ώρα να φύγει. Αν έχει υγεία μπορεί και από εκεί να κάνει ακόμη μία μεταγραφή. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις».

Για την εικόνα που σχημάτισε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανέφερε: «Δεν αλλάζει κάτι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι μεγάλες ομάδες αυτή την περίοδο έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα την ήττα του Παναθηναϊκού, γιατί είχε κάνει καλή εμφάνιση μέσα στον Άγιαξ. Στην πορεία αυτοί οι βαθμοί θα φανούν. Θα είναι μία μάχη τριών-τεσσάρων ομάδων, έχει μεγαλώσει η ψαλίδα από τις πιο μικρές ομάδες. Η εικόνα του Πανσερραϊκού, βέβαια, στην Τούμπα ήταν καλή, έδειξε θράσος και θα μπορούσε να μην χάσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.