Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έπαθε κρίση πανικού στο γραφείο της στις Βρυξέλλες

Metrosport Team02 Ιουλίου 2024

Το σκηνικό που περιγράφεται παρακάτω φέρεται να έλαβε χώρα τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο κτίριο Berlaymont των Βρυξελλών στον όροφο που στεγάζεται η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο 200 της λεωφόρου Ρομπέρ Σουμάν. Εκεί που διατηρεί δηλαδή το γραφείο της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Στο Βέλγιο ασφαλώς την συγκεκριμένη ημέρα δεν ήταν αργία όπως στη χώρα μας. Αντιθέτως, η προηγούμενη Δευτέρα ήταν μία ιδιαίτερα φορτισμένη και έντονη ημέρα γεμάτη διεργασίες και υπόγειες ζυμώσεις για τη νέα ηγεσία της ΕΕ.

Ήταν η μέρα που όπως επιτυχώς έγραψε και το Politico «Η Φόν Ντερ Λάιεν αισθάνθηκε την πίεση». Η Γερμανίδα πολιτικός παλεύοντας με κάθε μέσο για την ανανέωση της θητείας της στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είδε την πιθανότητα να γλυστρά μέσα από τα χέρια της. Και τούτο διότι πληροφορήθηκε πως ο Τσέχος λαϊκιστής Αντρέι Μπάμπις απέσυρε αιφνιδιαστικά τους επτά ευρωβουλευτές του από την ευρωομάδα Renew που θεωρητικώς προτίθεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Λάιεν.

Έτσι, η ίδια έπαθε μία σοβαρότατη κρίση πανικού, με αποτέλεσμα να αρχίζει αρχικώς να φωνάζει στο γραφείο της, να βγαίνουν οι υπάλληλοι στους διαδρόμους και στη συνέχεια, να καταρρέει δηλώνοντας ότι έχει δύσπνοια και ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Όλα αυτά οδήγησαν τους συνεργάτες τους στο σημείο να αναρωτιούνται εάν η Πρόεδρος χρήζει ιατρικής εξέτασης. Η κρίση δεν περνούσε με τίποτα, από την άλλη όμως η πρόεδρος της Κομισιόν δεν γινόταν να μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο διότι εάν η επίσκεψή της έβλεπε τη δημοσιότητα τότε θα τορπίλιζε την πολιτική της καριέρα. Αναζητήθηκαν άλλες λύσεις οι οποίες προκάλεσαν καταστολή της κρίσης πανικού και την επαναφορά της σε καθεστώς ηρεμίας. 

Πηγή: Κυρία επί των Τιμών – Εστία της Κυριακής


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.