Ουνιόν Σεν Ζιλουά-Η «μικρούλα» που… επέστρεψε: Ποια είναι η πρώτη σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Γιώργος Μάντζιος13 Ιουλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ σήμερα (13/7) θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά της προετοιμασίας του, επί ολλανδικού εδάφους, με τη Ουνιόν Σεν Ζιλουά να είναι η πρώτη αντίπαλος του "δικεφάλου" (15:00, Metropolis 95.5 – Νovasports Start).

Πριν από τρία χρόνια η Ουνιόν Σεν Ζιλουά αγωνιζόταν στην Β' κατηγορία του Βελγίου, αλλά την τελευταία τριετία όχι απλά πρωταγωνιστεί, αλλά διεκδικεί και τίτλους στη μεγάλη κατηγορία. Πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες από την Κλαμπ Μπριζ, όπως το ίδιο είχε συμβεί και την σεζόν 2021-22. Τουλάχιστον κατέκτησε το κύπελλο Βελγίου, κάτι που είχε συμβεί ξανά πριν από 110 χρόνια! Στον τελικό επικράτησε 1-0 της Αντβέρπ, ενώ η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, έστειλε την ομάδα στον γ΄ προκριματικό γύρου του Champions League, αλλά στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Η ομάδα μετράει αισίως 127 χρόνιας ζωής, έχει 11 πρωταθλήματα αλλά όλα προπολεμικά και 3 κύπελλα, εκ των οποίων τα 2 προπολεμικά. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία, με τον Σεμπάστιαν Ποκονιόλι να αναλαμβάνει την ομάδα, έχοντας εργαστεί πιο πριν στην U18 της εθνικής Βελγίου και στην U18 της Γκενκ. Στα 37 του χρόνια, θεωρείται από τους εξελίξιμους προπονητές στην χώρα. 

H χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ και οι παίκτες με την μεγαλύτερη αξία είναι ο Ισπανός επιτελικός Πουέρτας (15 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ιάπωνας κεντρικός αμυντικός (και χρυσός σκόρερ στον τελικό του κυπέλλου Βελγίου με την Αντβέρπ) Μασίντα (10 εκατομμύρια ευρώ). 

Στα μεταγραφικά, απέκτησε τον φορ Φουσεϊνί από την Στουρμ Γκρατς (2 εκατομμύρια ευρώ), τον φορ Ντέιβιντ από την εσθονική Κάλιου, τον γκολκίπερ Σαμπαέρε από την Γκενκ και τον μέσο Βαν Ντε Πέρε από τους νέους της Γκενκ. Αντίθετα πουλήθηκε ο γκολτζής Αμουρά στην Βόλφσμπουργκ (3 εκατομμύρια ευρώ). 

Οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις ξεκινούν με τον τελικό του Σούπερ Καπ Βελγίου, στις 20 Ιουλίου απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, ενώ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την νεοφώτιστη Ντέντερ, στις 27 Ιουλίου. Μέχρι τώρα μετράει 2 νίκες σε φιλικά παιχνίδια με την Ουντενάαρντε (2-0) και την Νίλεν (8-0), ενώ χθες αγωνιζόταν και με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Τέσσερις ημέρες μετά το φιλικό με τον ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζει σε δυνατό φιλικό την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.